Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj u Varaždinu 23.-25.10.

Kursiljo boje zasjale su nad župom sv. Nikole u Varaždinu gdje je od 23. – 25.10. održan tečaj za krizmanike. Dvanaest animatora vođenih Duhom Svetim trudilo se tridesetak krizmanika pokazati radost i zajedništvo života s Kristom. Nikolina, Marija, Lucija, Miroslav, Ivana, Tajana, Mario i Katarina, Barbara i Anika otvorili su im svoja srca te dopustili da krizmanici kroz svjedočanstva zavire u njihove živote i otkriju snagu Božje ljubavi. Uz njih tu su bili i Doroteja, Anamarija, Juraj i Nikola koji su se spremno odazvali Božjem pozivu da svojim primjerom pokazuju kako je super kad si potpuno Kristov. I naravno, neizostavni vlč. Stjepan Najman koji nam je svojim svečenićkim žarom teološki približio Oca, Sina i Duha Svetoga. A povremeno nam se pridružio i župni vikar, vlč. Marko Zadravec.

Rektorica Anika pazila je da je sve na svome mjestu i da nam sve teče po planu, a kuharica Jelena pobrinula se da nitko ne ostane gladan i žedan. Igrali smo se, pjevali, zajedno molili, klanjali i stvarali zajedništvo. Otvorenost mladih duša dopuštala je da se promjene u njihovim srcima svakoga dana očituju u njihovim očima i osmjesima. Završetak tečaja okrunili smo, kako i priliči, svetom Misom. Obogaćeni i osnaženi Duhom Svetim rastali smo se uz zagrljaje i pjesmu. Bogu zahvalni za svaku molitvu i poruku podrške, radujemo se novim izazovima i radu u vinogradu Gospodnjem 🙂 .
A kako su sve doživjeli naši mladi prijatelji, pročitajte u njihovim iskrenim, necenzuriranim dojmovima 😉 .

Nikolina Sever

Neki od dojmova sudionika:

  • Drago mi je jer sam naućila više o Isusu i vjeri. Dojmila me tema o prijateljstvu zato što sam bila u slićnoj situaciji… Ostali sadržaji su mi bili jako zanimljivi i mnogo sam naućila iz toga. Nakon ovog susreta osjećam veću vjeru i ljubav prema Bogu. Moja ocjena je 5, zato što sam naućila puno toga i najvažnije zabavila se.
  • Drago mi je jer sam shvatila neke svoje pogreške, najviše povezane uz roditelje i prijateljstvo. Posebno me dojmila tema „Tko sam ja?“ jer smatram da nije bitan vanjski izgled nego onaj unutarnji te da se nebismo trebali mučiti svojim nedostacima jer nitko nije savršen. Bog me najviše dotakao što se tiče mojeg odnosa s obitelji. Trebala bih više slušati mamu i dopustiti joj da me razumije i pokuša pomoći mada mi to bilo nepojmljivo. U grupi je vladala opuštena atmosfera. Međusobno smo se dopunjavali i slušali sa zanimanjem što je po meni najbitnije. Nakon ova tri dana, neznam kako i zašto, ali promjenila sam sliku o Bogu. Teme su me jako pogodile i istina je da je Bog uvijek uz nas. Moja ocjena je 5.
  • Jako mi je drago što sam ovaj vikend izdvojila vrijeme za duhovni susret jer sam upoznala nove, zanimljive ljude i jako se zabavljala slušajući njihove teme. Tema „Bog ima plan“ me posebno dojmila. U temi animatorice Marija Cingula sam osjetila najviše poseban Božji dodir. Svi ostali sadržaji su mi se isto jako svidjeli i bili su poučni. U grupi mi je bilo jako zanimljivo i zabavno, također mi se sviđaju svi animatori jer su bili jako opušteni i otvoreni. Nakon ovog susreta zbilja osjećam da sam bliža Bogu i vjerujem da sam posebna njemu i jako mi je drago. Program je jako dobro organiziran i drago mi je što sam vrijeme provela na ovome tečaju. Sviđa mi se što se na tečaju igramo. 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme.
  • Drago mi je zato što sam shvatila i naučila puno toga što u životu do sad nisam znala. Posebno me dojmila tema Marije Cingule; Tko sam ja? I kad sam slušala što ona priča baš sam osjetila nešto posebno, nešto što me doista dirnulo i probudio neki osjećaj u meni. Ostale teme su isto bile zaista dirljive i posebne, Boga sam nekako najviše osjetila u temi Apostolat, Anike Sačić, rad u grupi, sve molitve, pjesme, igre, sve je bilo stvarno jako zabavno, ali najdraže mi je bilo na klanjanju, jer je onda bila baš ona tišina koja mi je trebala, pa sam se nakon klanjanja osjećala stvarno jako oslobođeno i ugodno sam se osjećala. Odnos prema Bogu mi je postao draži jer sam tijekom ovih par dana shvatila tko je Bog i zašto je On ovdje u našem srcu i uvijek tu za nas. Na Kursilju mi se stvarno svidjelo sve i ništa nebi mijenjala. Najbolje iskorišteno vrijeme(5)! <3

Podijelite objavu

Skip to content