Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj u Vrbovcu 16.-18.10.2015

Nakon upoznavanja s Kursiljom na Krapnju u meni je rasla želja da postanem animator u Kursilju i da sudjelujem na krizmaničkim tečajevima. Znala sam da postoji tečaj u Vrbovcu o kojem svi najviše pričaju jer je većini animatora koje znam to bio prvi tečaj na kojem su bili anomatori. Htjela sam i ja biti dio toga. Tjedan dana prije tečaja dobila sam poruku od najbolje prijateljice “Idemo u Vrbovec!”, u tom trenutku bila sam toliko neopisivo sretna i uzbuđena… Prvi put idem na krizmanički, biti animator u Kursilju i to u taj “slavni” Vrbovec. Neopisiva radost u meni kroz tjedan je samo rasla.

Jedva sam dočekala i taj petak popodne kad napokon krećemo. Vrbovec, prekrasno mjesto sa divnim ljudima, odličnim animatorima koji su došli iz Zagreba,Sesveta, Kašina.. i naravno župnikom bez kojeg to ni ne bi bilo moguće, apsolutno je ispunio sva moja ocekivanja. Naravno, prvi dan je bilo puno treme; i kod mene,ali i kod ostalih animatora i naše rektorice Mateje Kelave. Upoznavanja su bila pomalo nespretna, sramežljiva i stisnuta,ali već nakon prve teme sve je išlo malo lakše i opuštenije. Petak smo završili jednim kratkim klanjanjem koje se većini krizmanika svidjelo, kako smo saznali u dojmovima. Umorni, ali sretni, nakon kratkog sastanka išli smo skupljati snagu za sutrašnji naporni dan.
Subota je protekla naporno,ali jako lijepo. Nakon tema animatora Luke Maglića, Josipa Biočića, Josipa Deglina i Filipa Sesara rad u grupi bio je izuzetno lagan i opušten, krizmanici su se sve vise opuštali i počeli shvaćati da je Bog prisutan i da, njihovim riječima “Crkva nije dosadna”. A kroz svećeničke teme vlc. Zorana Grgića, zajedničku sv.Ispovijed, klanjanje i sv.Mise, naši krizmanici ojačali su svoju vjeru i počeli malo više o svemu tome promišljati. Subotu smo upotpunili sv. Misom i sv.Ispovijedi nakon cega smo se dogovorili za nedjelju i pustili krizmanike doma. Nakon kratkog sastanka animatori su ostatak dana proveli uz razgovor, igranje društvenih igara,puno smijeha i veselja.
Nedjelja je prošla jako brzo, radosno i razigrano. Kroz pisanje dojmova, razgovor o Krapnju, Kursilju i animatorstvu, saznali smo da je većina njih ovaj vikend jako pozitivno doživjela i da ih doista većina želi otići na Krapanj i možda jednog dana biti animatori. Naša rektorica prvi je put uzela takav zadatak u ruke i bila je nervozna i uplašena, ali nakon takvih krizmaničkih komentara mozemo sigurno reći da je posao obavljen odlično! Uz puno iskrenih zagrljaja, osmijeha i pokoju suzu rastali smo se prije ručka i završili predivna tri dana duhovne obnove. Valja i napomenuti da je gostoljubivost naseg domacina župnika ii njegovih župnih animatora imala veliku ulogu. Nismo bili gladni ni žedni, bilo je tu i previše za nas, udobno smo i toplo spavali i ničega nije falilo. Za mene je Vrbovec i nadmašio očekivanja, ekipa animatora je bila super, krizmanici prekrasni, teme odlične, grupa i više nego dobra. Savršen početak animiranja, a nadam se da neću morati dugo čekati do sljedeće prilike!

Ana Barić

Nekoliko dojmova krizmanika

  • “Meni je jako drago što sam ovaj vikend izdvojila za to. Za to što mi je bilo jako lijepo i htjela bih da to imamo bar jednom mjesečno. Sada sam sretna što sam krizmanik , i osjećam da me to još više približilo Crkvi. I razmišljala sam da sljedeće godine ja budem animator i da se uključim u neku zajednicu. “
  • “Nemam nikakve primjedbe , susreti su mi bili zabavni i puno sam naučila i čula sam puno različitih priča i drago mi je što sam imala tu mogućnost. “
  • “U grupi mi je bilo super jer je animatorica pokazala puno razumijevanja i dala mi je neke savijete.”

Podijelite objavu

Skip to content