Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj u Viru, Bosna i Hercegovina

U župi Sv. Jure u Viru kod Posušja od 19. – 22. 09. održan je, nakon skoro 5 godina, ponovno Mali tečaj Kursiljo. Tečaj je vodio vlč. Andrija uz rektora Krunoslava Milasa te suradnike iz Zagreba – bračni par Vera i Bruno Štajner. Pored njih, na Malom tečaju je bilo i 12 suradnika iz Posušja. Tečaj je pohodilo 19 polaznika, a od toga 4 “stara” polaznika koji Mali tečaj prolaze po drugi put. Nešto manji broj polaznika od uobičajenog iskoristili smo kako bismo mi suradnici iz Hercegovine nadopunili svoje teme te je ovo bila i svojevrsna škola za suradnike.

            Početak je bio slavljenjem svete mise u 17 sati u župnoj crkvi Sv. Jure, na kojoj su sudjelovali i drugi vjernici kao i gosti iz Posušja. Župnik don Ilija izrekao je srdačan pozdrav svima a posebno gostima iz Zagreba. Zaželio im je Božji blagoslov i naš biskup Ratko Perić, čiji je vlč. Andrija inače školski kolega. Vlč. Andrija je u svojoj propovijedi potaknuo vjernike govoreći kako je moguća preobrazba i obnova u Duhu samo ako se hoće ići u tom smjeru.
Na završnici je podjeljeno 15 križeva novim polaznicima. Uz prigodan i poticajan nagovor o važnosti i potrebi za svakovrsnu pomoć laika koje vidi kao budućnost Crkve, svoje nam je dojmove iznio i don Ilija Drmić, župnik domaćin.
Također, odmah su dogovoreni i budući tjedni susreti u Viru, četvrtkom iza večernje mise, oko 18.30h.
Na završnici su nam se pridružili i stari polaznici iz Vira, Vinjana, Posušja, Rakitna, Graca te Mostara. Uz zakusku koju su nam spomenuti priredili, razišli smo se prepuni dojmova. Suradnici iz Hercegovine i Zagreba nastavili smo sabiranje dojmova uz ručak kod našeg branitelja Maria Filipovića koji nas je ugostio u svom restoranu. Bogu hvala i hvala svima koji su pridonijeli ovom Malom tečaju: molitvom, postom, s ljubavlju pripremljenim jelima i svojim prisustvom!

            „Moj ovogodišnji Tečaj Kursilja traje od početka rujna 2012. kad sam Vas upoznao do 22. rujna 2013. kad je završen Tečaj. Mislim da vam se nijedan svećenik nije očitovao kao ja sa svim slabostima kao što i sv. Pavao kaže da se najradije hvali svojim slabostima. Ili sam ja krhka posuda o kojoj opet zbori apostol. Kad padnem, razbijem se i jedino me Bog skupi u jedno, te opet živim. „
don Ilija Drmić, župnik iz Vira

Antonija Mandurić

Podijelite objavu

Skip to content