Search
Close this search box.

Osvrt na tjedan suradnika na Krapnju, 25. Kolovoz do 1. Rujna 2013.

Od 25. kolovoza do 1. rujna 35 suradnika i članova Kursilja provelo je aktivan odmor na Krapnju. Bio je to tjedan odmora, druženja, edukacije i molitve. Našlo se vremena i za kupanje i sunčanje, a posebno su nas obogatila svjedočenja i meditacije. Čitav boravak bio je prožet smijehom, pjesmom, ali i dobrovoljnim radom. Naime, za vrijeme našeg boravka, zahvaljujući vrijednim rukama muške ekipe i inžinjerke Ines, izgrađena je konstrukcija u koju će biti smješten kip sv. Josipa i to prema želji mladih koji su ovo ljeto boravili na Krapnju.

    Prvi dan, nedjelju, obilježilo je upoznavanje sudionika sa svih strana te iznošenje očekivanja, a dan smo okrunili svetom misom. Sljedećeg dana, na našu veliku radost,  pridružio nam se varaždinski biskup Josip Mrzljak i dvadesetak bogoslova Varaždinske biskupije s njihovim odgajateljem vlč. Ivanom. Za vrijeme njihovog boravka prisutni članovi Kursilja su ih pratili cjelodnevnom i cjelonoćnom molitvom. Kruno Milas u svojoj temi je svjedočio o suradnji u zajednici Kursiljo i o ljubavi koju u zajednici doživljava. Dan je završio Svetom misom koju je predslavio mons. Mrzljak.
U utorak nakon časoslova bogoslovi su nas uputili u lectio divina i to tekstom Knjige  Sirahova, a naš je zadatak bio tijekom dana razmišljati o pročitanom tekstu. Navečer se o tom razmišljanju ragovaralo. U srijedu je Kristina Pavković svjedočila o svom životnom putu, te o tome kakve je promjene u njen život unio susret s Isusom i zajednicom Kursiljo. Posebnost petog dana boravka bila je jutarnja molitva na molu i  kratka meditacija koju je vodio vlč. Andrija iz mora. Taj dan slušali smo predavanje prof. Ivana Vajića na temu “Kvaliteta života” s naglaskom na zdravu prehranu. Nakon večernje Sv.mise vlč. Andrija je održao prezentaciju  i promišljanje na temu kako bit oslonac drugome i kako se oslanjati na Boga  
Petak je bio dan za pobožnost Križnog puta. Evanđelje o  mudrim i ludim djevicama koje smo pročitali na Sv.misi potaknulo nas je na razmišljanje i dugu raspravu. Zvjezdana i Nada iz Posušja, majke koje su ostale bez svojih dvadesetgodišnjih sinova, svjedočile su kako im Bog pomaže u ovoj situacijii  i kako ih nosi zajednica. Subota je bila obogaćena svjedočanstvom bračnih parova, koji su govorili o tome gdje se Bog očitovao u njihovom braku.
Posljednji dan došao je i prebrzo. Bogu smo na misi zahvalili na predivnom tjednu, te se rastali u želji da se ponovno što prije sastanemo.

Katica Ćurković

Podijelite objavu

Skip to content