Osvrt na tjedan suradnika na Krapnju, 25. Kolovoz do 1. Rujna 2013.

Od 25. kolovoza do 1. rujna 35 suradnika i članova Kursilja provelo je aktivan odmor na Krapnju. Bio je to tjedan odmora, druženja, edukacije i molitve. Našlo se vremena i za kupanje i sunčanje, a posebno su nas obogatila svjedočenja i meditacije. Čitav boravak bio je prožet smijehom, pjesmom, ali i dobrovoljnim radom. Naime, za vrijeme našeg boravka, zahvaljujući vrijednim rukama muške ekipe i inžinjerke Ines, izgrađena je konstrukcija u koju će biti smješten kip sv. Josipa i to prema želji mladih koji su ovo ljeto boravili na Krapnju.

    Prvi dan, nedjelju, obilježilo je upoznavanje sudionika sa svih strana te iznošenje očekivanja, a dan smo okrunili svetom misom. Sljedećeg dana, na našu veliku radost,  pridružio nam se varaždinski biskup Josip Mrzljak i dvadesetak bogoslova Varaždinske biskupije s njihovim odgajateljem vlč. Ivanom. Za vrijeme njihovog boravka prisutni članovi Kursilja su ih pratili cjelodnevnom i cjelonoćnom molitvom. Kruno Milas u svojoj temi je svjedočio o suradnji u zajednici Kursiljo i o ljubavi koju u zajednici doživljava. Dan je završio Svetom misom koju je predslavio mons. Mrzljak.
U utorak nakon časoslova bogoslovi su nas uputili u lectio divina i to tekstom Knjige  Sirahova, a naš je zadatak bio tijekom dana razmišljati o pročitanom tekstu. Navečer se o tom razmišljanju ragovaralo. U srijedu je Kristina Pavković svjedočila o svom životnom putu, te o tome kakve je promjene u njen život unio susret s Isusom i zajednicom Kursiljo. Posebnost petog dana boravka bila je jutarnja molitva na molu i  kratka meditacija koju je vodio vlč. Andrija iz mora. Taj dan slušali smo predavanje prof. Ivana Vajića na temu “Kvaliteta života” s naglaskom na zdravu prehranu. Nakon večernje Sv.mise vlč. Andrija je održao prezentaciju  i promišljanje na temu kako bit oslonac drugome i kako se oslanjati na Boga  
Petak je bio dan za pobožnost Križnog puta. Evanđelje o  mudrim i ludim djevicama koje smo pročitali na Sv.misi potaknulo nas je na razmišljanje i dugu raspravu. Zvjezdana i Nada iz Posušja, majke koje su ostale bez svojih dvadesetgodišnjih sinova, svjedočile su kako im Bog pomaže u ovoj situacijii  i kako ih nosi zajednica. Subota je bila obogaćena svjedočanstvom bračnih parova, koji su govorili o tome gdje se Bog očitovao u njihovom braku.
Posljednji dan došao je i prebrzo. Bogu smo na misi zahvalili na predivnom tjednu, te se rastali u želji da se ponovno što prije sastanemo.

Katica Ćurković

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content