Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj za odrasle u Kravarskom, 02-05.12.2021.

Tečaj je bio jako milostan i plodonosan. Dojam sudionika je da su na tečaj prvi dan došli kao stranci, opterećeni sa svojim brigama i teškoćama koje su nerijetko rezultirale sa suzama uslijed nepodnošljivog tereta. Kako je tečaj odmicao na sudionicima su se sve češće mogli vidjeti osmijesi i radost prepoznatljiva za Kursiljo.  Velike promjene su se vidjele nakon što bi završili sakrament ispovijedi a i kasnije su svedočili kako im je se po Ispovijedi skinuo veliki teret sa leđa. Prvotno nepovjerenje i suze zbog svakodnevnih problema što duhovnih, što svjetovnih se pretvorilo u povjerenje koje je izviralo da su jedni u drugima pronašli braću i sestre u Kristu. Suze su i dalje ostale al suze mislosti, radosti i Duha svetog koji je počeo djelovati u sudionicima.  Zagrljaji i ohrabrivanja su postali češći.

Usljed samog tečaja dogodilo je se i povezivanje župljana sa svojim župnikom sa kojim do sada, ne njegovom krivicom, nisu imali tako blizak odnos. Shvatili su da imaju jako dobrog pastira i zahvaljivali Bogu na njemu i na tome što je doveo Kursiljo u njihovu župu.

I na kraju vidjeti kako Bog tiho djeluje u srcima ljudi koji su ga voljni tražiti je neprocjenjivo. Ostavili smo Kravarsko sa dojmom da je probuđen jedan žar za vjerom i Bogom koji će gorjeti i da je pokrenut proces duhovnog buđenja.

Marko Gelo

Podijelite objavu

Skip to content