Search
Close this search box.

Osvrt na ultreju u Posušju, 16.11.2016.

Bogu dragom hvala za ovu Ultreju, koju je predvodio naš neumorni vlč. Andrija Vrane.Susret je započeo svetom misom u crkvi BZBD Marije, iza koje smo se premjestili u vjeronaučni centar.
Okupilo nas se dosta, koji su prošli mali tečaj, ali bilo je i onih znatiželjnih koji se po prvi puta susreću sa Kursiljem. Došli su nam naši dragi iz Međugorja, Šipovače,Vinjana, Roškog polja, a veći broj bio je iz Posušja. Mnogi su bili na braniteljskom tečaju na Krapnju sa suprugama.

Ispred Kursilja Posušje, kao domaćini, zaželjeli smo svima okupljenima dobrodošlicu.Izmolili smo skupa svi zaziv Duhu Svetomu, ali i zahvalili što nas je okupio u Kristovo Ime.
Vlč. Andrija je započeo, uz pjesmu,nagovor o bitnim osnovama koje smo svi čuli na tečaju, da je BOG BLIZ, i samim tim podsjetio, zašto je Bog htio doći na zemlju?
Vlč. Andrija: „Vidio je da su ljudi otuđeni, pod raznim teretima, …otuđeni, zato je sišao BLIŽE, …došao je u OBITELJ.“
Iza ovog uvoda, izabrao je temu o duhovnosti muškaraca, kao nešto što se rjeđe može čuti i time otvorio priliku da se i u našem kraju čuje i potakne na to da se održavaju susreti na kojima će se više razgovarati i raspravljati o tom „problemu“.S obzirom da živimo u sredini gdje je muškarac isključivo okrenut zaradi da bi obitelj zbrinuo materijalno, a još k tome ako se pridoda i problematika branitelja, ova je tema Bogom dana.
Bogu hvala što se brine za sve nas i što nam je doveo vlč. Andriju, unatoč silnih obaveza, tako da osjećamo Njega da je BLIZ, i da nas ljubi i da nas vodi na ovom putu. Hvala dragoj Gospi što nas zagovara kod Gospodina Isusa Krista.

Helena Begić

Podijelite objavu

Skip to content