Search
Close this search box.

Osvrt na ultreju u Španskom – kroz korizmu do Uskrsa

„Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube“

Rim 8,28

U našoj župi BDMŽ u Španskom održana je 14.03.2017. korizmena ultreja. Svjedočili su bračni par Mirjana i Drago Paliska, suradnici Kursilja iz susjedne župe Stenjevac. U šest pojedinačnih primjera mogli smo pratiti kako im je Bog pomagao kroz život u najtežim trenucima i događajima.

Odmah u prvom primjeru uočljivo je njihovo snažno povjerenje u Božju providnost. Jer, u nesvakidašnjoj situaciji, suočeni sa zlostavljačima, moleći krunicu baš za njih, uspjeli su se spasiti i oprostiti im, bez mržnje i bez želje za osvetom. Potresno je bilo svjedočenje g. Drage o tome kako mu je Bog pomagao dok se brinuo za majku koja je oboljela od Alzhajmerove bolesti.“Bog me vodio i davao mi rješenja“, kaže Drago. Istaknuo je pomoć i veliku požrtvovnost časne sestre bazilijanke Vjere.
Mirjana je svjedočila o tome kako joj je Bog pomogao u bolesti. Naime, nakon što su sve izgubili u recesiji, pala je u tešku depresiju trpeći od straha, tjeskobe i bezvoljnosti za životom. Tada se okrenula molitvi i čitanju sv. Pisma zadržavajući se na tekstu „Radujte se uvijek u Gospodinu“ koji joj je posebno pomagao kao i predanje Isusu svojih briga.
Božja Riječ je živi Bog koji liječi ranjenu dušu, tješi…svjetlo koje ulazi u tamu duše, u očaj, u krivnju, samooptuživanje. S tim poticajnim riječima Mirjana je došla na tečaj Kursilja i tu je doživjela radost te su ona i njen suprug postali suradnici Kursilja.
Mirjana i Drago svaki dan čitaju Bibliju i meditiraju pročitano osjećajući se ljubljenom Božjom djecom.Potpuno su oslonjeni na Boga koji sve okreće na dobro. I ove korizme njihova molitva je da u svom srcu stvore dom za uskrslog Isusa.
A ovo njihovo svjedočanstvo je svima nama dar jer nam otvara oči za Božje milosno, spasonosno i iscjeljujuće djelovanje. Neka duh Uskrslog Gospodina Isusa živi u nama!

Podijelite objavu

Skip to content