Osvrt s drugog braniteljskog termina na Krapnju (09.-13.09.)

Prva poslanica Korinćanima 13. poglavlje prvi redak: “Kada bih sve jezike ljudske govorio, a ljubavi ne bih imao bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči.”

Potrebno mi je da čitam cijeli Pavlov Hvalospjev ljubavi, i opet ne mogu do kraja upiti tu Božansku, čistu, samo LJUBAV. Mogu reći da meni ovaj susret na Krapnju s dragim ljudima je prošao u tom svjetlu. U svjetlu ljubavi, opraštanja, nježnosti, smijeha, radosti. Sve to je natkrilo svaku muku, bol, razočaranje, usamljenost, koje smo svi donijeli na Krapanj, svatko po nešto.

U susretu s vlč. Andrijom i vlč. Dragecom, koji su meni i ostalima ukazivali na to svijetlo, na ljubav, na nadu, otvaralo se nešto novo, po tko zna koji put, ali opet NOVO. Nova prilika, još jedna nova šansa za shvaćanjem, prihvaćanjem, donijeti odluku, priznati…

BOG JE ŽIV. ON JE TU. VJERUJEM, POMOZI MOJOJ NEVJERI. kazao nam je vlč. Dragec.

DONIJETI ODLUKU – OPROSTITI!

Trenutak duše kada šalje pitanje Bogu ZAŠTO, da bi uskoro preobrazio to pitanje u ZA-ŠTO?
“Bog mi ukazuje da sam jaka, unatoč svega” posvjedočila je Biserka

“Kursiljo pomaže KAKO se nositi s nepravdom, tugom, … Tečaj Kursilja jest da otkrijem što je BITNO.
Bit kršćanstva je moći LJUBITI.” – podsjetio je vlč. Andrija

Da doista, moguće je ljubiti i unatoč boli, razočaranja, izdaje, usamljenosti, sve su to muke koje smo donijeli, i naši dragi branitelji i braniteljice, dragi suradnici koji su se trudili da prođe sve u redu. Neizmjerna hvala našim svećenicima koji su pjesmom i humorom, temama, ispovijedima, razgovorima, usmjeravali pogled na to da je moguće, smijati se, pjevati, unatoč svega.

Zajedništvo je rekla bih lijek, pa tako je i naše zajedništvo bilo doista liječenje srca i duše svima nama, a to su: JELENA,ANA, JELICA,ANTE,MIŠO I NEVENKA, ROKO, MATO I VESNA, MARIJA,MLADEN,SLAVEN,ZDRAVKO,DEJAN,IVAN I SLAVICA,FRANJO, VESNA, ŠTEFANIJA,ZDENKA, MARIO,SPASOJE,MIRKO, FABIJAN,BORIŠKA,ANKICA, ZLATKO, JOSIP,NADA,STIPE I KATICA, TONKA, BISERKA, VESELKO, NADA, MARIJA, ROBERT,HELENA I ZVONKO, BRANKA, Vlč. ANDRIJA, Vlč. DRAGEC.

A nas nekoliko bračnih parova imali smo obnovu bračnih zavjeta, što je neopisiva radost, iznenađenje na braniteljskim susretima i nadam se da će to ući u praksu. A veselje koje je iza sv. Mise i obnove uslijedilo to je bilo nešto PREDOBRO.

Iza svega ovog stajala je molitva mnogih dragih poznatih i nepoznatih ljudi, pa evo svima neka ovo malo teksta donese znak plodova tih molitvi, a još je puno, puno više što smo ponijeli kući. Hvala od srca svima na velikom prijateljstvu, kojim ste mene/nas OBOGATILI.

Prva posl. Kor. 13, 13
“A sada: ostaje vjera, ufanje i ljubav –to troje- ali najveća je među njima LJUBAV.”

Helena Begić

Podijelite objavu

Skip to content