Search
Close this search box.

Posjet Oca nadbiskupa zadarskog Želimira Puljića Malom tečaju u Župi sv. Josipa u Zadru 24. siječnja 2015.

Mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, obradovao nas je i počastio svojim posjetom Malom tečaju koji se od 22. do 25. siječnja 2015. održava u Župi sv. Josipa – Plovanija u Zadru.
Primivši izraze dobrodošlice i čestitke povodom 25. obljetnice nadbiskupova biskupskog ređenja od župnika mons. Šime Perića i od voditelja tečaja don Andrije Vrane, nadbiskup se osvrnuo upravo na događaj svoga biskupskog ređenja te istaknuo kako se najviše sjeća i nosi u srcu propovijed blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, koji je pitao okupljenu Crkvu dubrovačku odakle dolazi njihov novi pastir.

Nabrojivši mjesta u kojemu se rodio, u kojima je živio i djelovao mons. Želimir, kardinal je rekao: “Ne, ne dolazi odatle. On dolazi iz Jeruzalema!”, posvijestivši vjernicima kako je Isus u svojoj ljubavi već tada vidio svakog od nas i On, Isus, je taj koji je i njemu – budućem biskupu – dao poslanje. Gospodin poziva i daje poslanje svakom kršćaninu, njegovo osobno poslanje, za koje ga i osposobljava.
Stoga je nadbiskup Želimir i nas kursiljiste pozvao da se radosno odazovemo Isusovom pozivu i prihvatimo poslanje te radosno živimo karizmu Kursilja podijelivši nam na kraju susreta svoj pastirski blagoslov.
Da bi provjerio jesmo li razumjeli što nam je želio reći, prije samog odlaska pitao nas je: “Odakle ste vi?” Naravno da smo jednoglasno odgovorili: “Iz Jeruzalema!”
Zahvalni za vaše molitve i pratnju, dijelimo s vama našu radost i primljeni blagoslov.

Suradnici i kursiljisti iz Jeruzalema (Zadarskog)
De colores!

Podijelite objavu

Skip to content