Search
Close this search box.

Posljednji ispraćaj dugogodišnjeg suradnika, prijatelja Vlade Štimeca

Dragi prijatelji u Kursilju, sutra ispraćamo na viničkom groblju, nedaleko od Varaždina, jednog od prvih zaljubljenika u Kursiljo, dugogodišnjeg suradnika iz najranijeg vremena.

Vlado Štimec otišao je upoznati Kursiljo u Graz zajedno sa današnjim svećenikom vlč. Mirianom Šuvak, još prije 1974. god. Od tada je kroz dugi niz godina u raznim mjestima, duhovnim centrima, bio rektor, suradnik i promicatelj Kursilja.

Čovjek radostan iznutra u sebi, uvijek nasmijan, spreman gledati situaciju s one dobre, ljepše strane, svjedočeći u svemu Božju ljubav. Za njega se zaista može reći da je volio Boga, Crkvu i znao je voljeti sve ljude. Bio je župni suradnik, član župnog pastoralnog vijeća, prijatelj mnogih svećenika, aktivan u Župnom pjevačkom zboru sv. Marka.
Istovremeno je jako volio prirodu, po struci agronom, dendrolog, zaljubljenik u Arboretum Opeka, dugogodišnji djelatnik u Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ Vinica. Poznavalac je bilja, drveća i sam korisnik tolikih šumskih plodova u svim godišnjim dobima, planinar, sportaš, šetač.
Osim toga zaljubljenik u povijest, veliki poznavatelj domovinske povijesti i uvijek konkretni podupiratelj dobrobiti Lijepe Naše..
Sa suprugom Ružicom, također suradnicom Kursilja, podigli su sedmero djece.

Umro je nakon kratke i teške bolesti u ponedjeljak, 31.srpnja u 78. godini. Pogreb će biti u srijedu, 2.kolovoza u 16 sati na viničkom groblju a misa zadušnica poslije ukopa u župnoj crkvi.

Uživao u miru Gospodnjem.

Podijelite objavu

Skip to content