Search
Close this search box.

Susret kursiljista čija su djeca u duhovnom pozivu

U okviru Kursilja obilježen je završetak Godine posvećenog života i pokrenuti susreti potpore roditelja. U subotu, 30. siječnja u 15 sati u prostorijama župe Sv. Nikole u Varaždinu okupili su se s područja naše biskupije na susret oni kursiljisti koji kao roditelji imaju sina ili kćer u posvećenom životu, u svećeničkoj ili redovničkoj službi ili u pripremnoj fazi.
Neki su se roditelji ispričali bolešću ili drugom spriječenošću, a odazvao se veći broj pozvanih, iz župa u kojima je održavan tečaj Kursilja – Sv. Martin na Muri, Selnica, Čakovec, Ludbreg, Ivanec, Varaždin.
Susret je vodio vlč. Stjepan Najman, ravnatelj i duhovnik Kursilja u našoj biskupiji.

Nakon pozdrava i opširnije molitve upravo za osobe posvećenog života, slijedilo je upoznavanje, a onda i svjedočenje o tom milosnom daru Božjeg poziva u našim obiteljima.
U ozračju radosti i otvorenosti izražena je želja za daljnjim takvim susretanjem i dogovorena konkretna zajednička molitvena podrška svih roditelja, kako najprije za vlastitu djecu u posvećenom životu, tako i za sve osobe u svećeničkom i redovničkom staležu, pa i za one u kandidaturi i različitim pripremnim fazama, ali svakako i za nova, buduća duhovna zvanja.
Susret je završio preporukom Božjem milosrđu po molitvi krunice, pa sv. misom i molitvom časoslova. O toj službenoj molitvi Crkve i naročito svih posvećenih osoba posebno je malo opširnije govorio duhovnik Kursilja vlč. Stjepan Najman koji je oduševljeno svjedočio o Božjem pozivu i u svom osobnom životu, ali i u svim slučajevima potičući tako roditelje na zahvalnost Bogu koji uvijek prvi poziva i koji daje snagu i uslišava posebno roditeljske molitve.

Bio je to, dakle, susret potpore roditeljima da bi oni mogli biti potpora svojoj djeci i svima koji su pozvani na potpuno predanje u žetvu Gospodnju, ne samo da ustraju nego da stalno rastu u ljubavi prema Bogu i bližnjima i tako posvećuju sebe i cijeli svijet.

(B. G.)

Podijelite objavu

Skip to content