Susret mladih animatora u Ivancu

Duh Sveti zahvaća i zapaljuje otvorena srca
„Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.”(Ivan 3,8). Ova rečenica najkraće opisuje susret održan sa 15-ero mladih koji su svom kapelanu izjasnili želju da bi željeli biti animatori.
Župa sv.Marije Magdalene u Ivancu, ponovo nam je otvorila svoja vrata. Na poticaj Duha Svetoga, te otvorenost vlč. Petra Mlakara i još nekoliko animatora, 06.02.2016. održan je susret sa mladima koji su prepoznali da ih Gospodin zove da se aktivnije uključe u Kursiljo. Tako smo na ideju Marije Cingule, a zainteresiranost vlč. Petra i njegovih mladih održali susret gdje smo im iscrpnije približili ulogu animatora.

Započeli smo s molitvom, zatim je Anika u kratkom izlaganju približila mladima sveobuhvatnost i stil života animatora. Mladi su tako pozvani na potpuno predanje Onome koji ih poziva na ovo posebno poslanje. Uz prezentacije i kratki filmić postalo im je jasnije da je animator čovjek koji hoda u novosti Života i koji tu novost živi svaki dan jer zna Kome je i zašto povjerovao. Nakon toga su Stela Posavec i Nikolina Sever u par rečenica konkretno posvjedočile što njima u životu znači biti animatorom i osvrnule se na važnost toga da animatori budemo svaki dan – i u školi i kad ti se podsmjehuju jer si „prepobožan“, ali i u vlastitoj obitelji, te u svim situacijama života.
Zatim je Marija Cingula u par živopisnih situacija pojasnila mladima kako je biti animator nešto prekrasno, ali i izazov jer kad odlučiš pripadati Bogu tada nailaziš i na prepreke. No, tu strah nema mjesta jer znamo da smo Božji. Između ostalog, pojasnila je mladima konkretnost i poslanje animatora na „terenu“ s krizmanicima.
Vlč. Petar je nadodao kako će napraviti facebook stranu za sve mlade iz Ivanca i okolice koji se žele uključiti kao animatori u Kursiljo. Uz to, mlade je pozvao i da se uključe u osmišljavanje budućih Kursiljo susreta subotom koji će se održavati jednom mjesečno za sve mlade s područja župe koji su prošli Kursiljo. Zanimljivo je da na susret nisu došli samo neki od ovogodišnjih krizmanika, već i Nikola koji je bio krizmanik prije dvije godine, ali i Marina koja se s Kursiljom susrela na Krapnju. Susret smo završili molitvom i pjesmom.
Za kraj, ili početak 😉 možemo doista samo opet ponoviti: „Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!“ (Luka 17,10). Svjesni smo koliki je naš angažman, ali još smo svjesniji toga da smo mi doista samo sijači sjemena Božje riječi i da je Bog taj koji daje sjemenu niknuti, i koji daje rod u pravo – Njegovo vrijeme. A u svemu onome što činimo na veću slavu Božju, budimo i dalje sol zemlje i svjetlo svijeta!

A. S.

Podijelite objavu

Skip to content