Search
Close this search box.

Sveta Misa u očima i srcu Kokotičeka

30.01.2018. održan je prvi susret za naše prijatelje u udruzi „Kokotiček“ za ovu godinu. Promišljali smo o svetoj Misi. Na samom početku susreta započeli smo molitvom koju je predvodio vlč. Leonardo Šardi koji nam je uz zanimljiv slikovni prikaz pojasnio dijelove i dubinu svete Mise. Naše Kokotičeke je upitao oko koga se mi to okupljamo i vidimo li mi Ga uopće. Na ta pitanja je dobio odmah odgovore kako se okupljamo oko Isusa i da Ga ne vidimo. Zaključio je kako je djelomično istina da Isusa ne vidimo, ali Ga i vidimo – npr. kad molimo, kod čitanja, kod podizanja hostije, svete pričesti.

Uz ostalo je napomenuo kako ispada da se na sv. Misi uvijek događa ista stvar, uvijek su isti dijelovi. No, upitajmo se, je li nam dosadno svaki dan slušati da nas netko voli. Isus, naime to čini na svakoj sv. Misi, daje maximum svoje ljubavi. On stalno govori: „Volim te. Volim te.“
Nakon izlaganja vlč. Leonarda Marija Cingula nam je posvjedočila svu divotu i ljepotu koju ona osjeti na sv. Misi. Kokotičeki su sve pratili vrlo budno i zainteresirano, a evo i njihovih, necenzuriranih dojmova 😉

A.S.

1.KAKO SE OSJEĆAŠ NA SVETOJ MISI? 2.ŠTO TI SE NAJVIŠE SVIĐA KAD SI NA SV. MISI? 3. ŠTO TI SE SVIDJELO NA DANAŠNJEM SUSRETU? 4.IMAŠ LI KAKVE PRIJEDLOGE, PRIMJEDBE?
Toni: 1.Nejdem na misu. Profesorica ga pita: „Zašto nejdeš?“ On odgovara-kaj ti nem ve rekel.. Zato jer sam se s Leom dogovoril da bu me on ženil. 2./ 3.Sve. 4.Nemam.
Mario: 1.Idem za Božić i Uskrs. 2.Unutrašnji dio crkve, ima obojenih stakala, ima Isusa i nježnih stvari. 3.Sve. 4.Možemo razgovarati o nečemu kaj nismo – neku sportsku temu.
Toni M.: 1.Nejdem svaku nedjelju, ali idem za veće blagdane.Radosno se osjećam. 2. Pričest, mir s tobom. 3.Dijelovi svete Mise i dok je Marija pričala kak se ona osjeća za vrijeme sv. Mise. 4. Nisam bil kad se govorilo o anđelima, pa da to možda ponovimo.
Mateja: 1.Nikad nejdem. 2./, 3.Ne znam. 4.Nemam.
Sanja: 1.Idem za Božić, Uskrs. Lijepo mi je. 2.Dok se pjeva, moli. 3. Dok je Marija pričala i Anika čitala filmić. 4.Nek Anika odluči.
Luka: 1.Lijepo se osjećam, idem svaku nedjelju s mamom. 2.Kad djeca pjevaju. 3.Sve. 4.Nemam.
Mirko: 1.Lijepo. 2.Ne znam. 3.Sličice koje je Leo pokazival. 4. O Vinku Coci.
Edo: 1.Nejdem na sv. Misu. 2./, 3.Sve. 4.Nemam.
Tamara: 1.Svaku nedjelju idem, slušam cijelu propovijed. 2.Sve, i pjesme i kad se podigne hostiju i sve ostalo. 3.Sve. 4. O Gospi, Mariji.
Melkior: 1.Meni je samo žal kaj neki Crkvu ne shvaćaju ozbiljno. Mogli ste primiti sakramente, a onda ste Boga sam tak ostavili. Odlično se osjećam na sv. Misi. 2.Sviđa mi se kad djeca pjevaju, zasuze mi kanalići. 3.Sve. 4.Volio bih da govorimo o čudesima, onak kak ima emisija na LaudatoTv.
Marija (suradnica Kursilja): 1.Osjećam se kao doma, sve moje brige nestanu. 2. Sviđa mi se zajedništvo. 3. Najljepše mi je bilo gledati sve vas i kad smo bili svi na okupu. 4.Nemam prijedloge.
Martina (volonterka): 1.Ponekad pospano, a ponekad sretno, ovisi. 2.Pjevanje. 3.Kak je moja sestra čitala, a prof. Ivana to nije znala. 4.Nek Anika odluči.
Prof. Ivana: 1. Misa je za mene susret živih i mrtvih, svi smo zajedno. 2.Najviše mi se sviđa mir i spokoj. 3.Sve. 4.Bilo bi lijepo da govorimo o tome kako se Isus ponašao prema drugima i da tako nastojimo popraviti vlastito ponašanje. I da dođe netko tko će nam govoriti o Svetoj Zemlji i mjestima kuda je Isus hodao.
Anika(suradnica Kursilja): 1.Nastojim uvijek ići otvorena srca na sv. Misi, tak da uvijek doživim nekaj novog i posebnog. 2.Najviše mi se sviđa posvješćivanje dijelova svete Mise i spoznaja koliko nas Krist ljubi kad se ne umara dolaziti nam toliko često. 3. Sve mi se svidjelo. 4. Znam da niš ne znam 😉

Podijelite objavu

Skip to content