Search
Close this search box.

Sveta Rita, Svetica nemogućeg, zaštitnica bespomoćnih i beznadnih slučajeva

O životu ove Svetice, molitvama i njenoj devetnici možete saznati u maloj knjižici (molitveniku) Svete Rite koji se može kupiti po cijeni od 15kn. Postoje razne molitve u navedenoj knjižici, ali evo izdvojila sam ovu koja se moli svaki dan u devetnici.

Molitva Svetoj Riti…

 

Sveta zaštitnice nevoljnika, sveta Rito, čije molbe Nebeski Otac ne odbija, koja si zbog obilja u postizanju milosti nazvana “Zagovornicom bespomoćnih”, pa čak i neizvedivog, sveta Rito, tako ponizna, tako čista, tako ojađena, tako strpljiva, s tako samilosnom ljubavi za Raspetog Isusa, jer si od Njega isprosila sve što si tražila, te se zbog toga svi s povjerenjem uzdaju u tebe u nadi utjehe ili izbavljenja; budi milostiva svojim moliteljima i založi se svojim utjecajem kod Boga poradi njih; udijeli obilje milosti sada, kao što si ih udijelila u tolikim čudesnim slučajevima na veliku slavu Božju,
za širenje tvog štovanja i utjehu onima koji vjeruju u te. Obećajemo, ako naše molbe budu uslišane, da ćemo te slaviti objavljujući tvoje milosti, blagoslivljati te i pjevati vazda hvale tebi u čast. Uzdajući se u tvoje zasluge i utjecaj kod Presvetog Srca Isusovog, molimo te:______________________________ (Ovdje navedite svoju prošnju).

Iskustvo molitve Svetoj Riti

Za Svetu Ritu prvi puta sam doznala sasvim slučajno. Jednog dana moj sadašnji suprug (tada zaručnik) donio mi je knjižicu Svete Rite rekavši da mi je to posalo njegov dobar prijatelj. Prva moja reakcija bila je čuđenje – zašto bi meni njegov prijatelj dao knjižicu Svete Rite i to baš svetice nemogućeg, zaštitnice bespomoćnih i beznadnih slučajeva. Tako sam ja tu knjižicu pospremila i ona je dugo vremena stajala na polici zajedno s ostalim knjigama, jer  nisam bila zainteresirana za čitanje niti za molitvu toj meni „nepoznatoj“ Svetici. U međuvremenu moja sestra je jako željela dobiti dijete sa svojim suprugom i stalno smo pričale o tome. Bila je jako nesretna jer nikako nisu mogli dobiti bebu nakon više od dvije godine braka. U jednom trenutku ja sam se sjetila Svete Rite i uzela sam tu knjižicu u ruke, koja je bila prašnjava od dugog stajanja, te odlučila moliti devetnicu za sestru, njenog muža i njihovo toliko željeno dijete. Molila sam sa srcem, iskreno i predano kao nikada prije. Nitko nije znao da to molim.
Nakon malo vremena, mjesec dana najviše, sestra me nazvala i rekla da je trudna. Ja sam bila presretna toliko da na prvi trenutak uopće nisam pomislila na svoju molitvu za tu nakanu. Sveta Rita je ispunila moju molitvu, i od tada je slavim kad god stignem i dijelim njene knjižice da i drugi ljudi osjete isto iskustvo u toj molitvi. Moja sestra je danas majka prekrasne djevojčice, a ja joj nikad nisam rekla da sam molila za nju. To je ostavilo veliki trag na mom srcu jer sam vidjela da je Bog uistinu tu i da djeluje preko svojih svetaca i blaženika.

I.E.

Podijelite objavu

Skip to content