Search
Close this search box.

Tebi dolazim… – Božićna poruka i razmatranje evanđelja (25.12.2021.)

Dragi prijatelji!
Ponavljam riječi zborne molitve dnevne božićne mise: “Bože, divno si sazdao ljudsko dostojanstvo, a još ga divnije OBNOVIO…” Jutros mi srce zahvalno kliče! O sretna li grijeha koji zasluži takva Spasitelja!!! Namjesto kazne, nagrada! Namjesto stvorenja, ja sam( mi smo) DJECA TVOJA! Hvala ti Oče! Ja nisam siroče kojim se ovaj svijet poigrava, ja sam tvoja.
Zahvaljujem ti Oče za poticaj da se ovog Došašća družimo dublje, jače, bliže. Meditirajući svakodnevno tvoju svetu Riječ, prenoseći svjedočanstva tvoje ljubavi, porasla je bliskost s Tobom i jednih s drugima. Andrija kaže da sreća dolazi od susreta. Ne mogu sama biti sretna. Trebaju mi drugi.
Čvrsto vjerujem da ćemo odvažno nastaviti putem produbljivanja odnosa s Ocem Nebeskim te jednih s drugima. To je jedna te ista stvarnost.
Jutros na svetoj misi Zornici, kaže Andrija: “Veće je davati nego tražiti, veće zahvaliti nego moliti, veće reći oprosti nego šutjeti…”A onima koji ga primiše podade MOĆ da postanu djeca Božja!”( Mi to možemo!)
Namjesto meditacije Evanđelja, danas prenosim svoju radost što sam baš u Kursilju spoznala i ISKUSILA veličinu svoga ljudskog dostojanstva i kušala da može drukčije. Ljubav je ta drukčijost! Isus je ta drukčijost!
Od srca želim vama i vašim obiteljima, blagoslovljen Božić!
Neka nam svima svaki trenutak bude susret s Ocem Nebeskim,kako bi radost susreta dijelili s braćom i sestrama i kako bi ovaj svijet, po nama, Božjoj djeci, bio predvorje raja.
Mi to možemo, moć nam je darovana!
Božić je u praštanju, pomirenju, uzajamnom razumijevanju, u srdačnosti, u blagosti… u Ljubavi koja se nastanila u nama i “stana mijenjati neće”(opet Andrijana misao koja je bitno odredila moj put do SREĆE)
Hvala ti Oče za ljubav koja mijenja život i svijet u kojem živimo!
Jer, sreća nije imati …nego BITI!❤️❤️❤️🙋‍♂️🙋‍♀️😇

Ivanka Samardžić

Podijelite objavu

Skip to content