Tebi dolazim… – razmatranje evanđelja (24.12.2021.)

Evanđelje dana(Lk 1,67-79)

RAZMATRANJE

“Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov, što pohodi i otkupi narod svoj!”

Nakon šutnje od 9 mjeseci, Zaharija kliče! Šutnja je “vrijeme utjelovljenja riječi koju je čuo, ali joj nije povjerovao”, kaže jučer Mirjana. I poteškoće su …vrijeme koje je potrebno da steknemo ISKUSTVO vjere! Riječ je živa i djelotvorna. Sve što obeća, Bog i napravi: “Pohodi i otkupi narod svoj!” I ja jutros mogu poput Zaharije kliktati . Ovog puta Andrijinim riječima: “ Sve je bitne stvari već napravio!”

Šta je to najvažnije u mome životu?

Život vječni!!! Duša vječno živi. Blagoslov ili proklestvo, čovjek bira. A kako izabrati kad mi “ htjeti ide, ali ne i činiti” kaže sv. Pavao. I kako birati kad mi grijeh i slabosti ograničavaju slobodu?

Zato si Ti Isuse došao na ovaj svijet, platio “ otkupninu”, nebo otvorio i još se u meni nastanio! A šta da još tražim??? Samo milost da Ti VJERUJEM cijelim svojim bićem, dušom, srcem, tijelom, svojim životom! Da vjerujem i DJELUJEM!

“Da će nam dati te mu , izbavljeni iz ruku neprijatelja, služimo bez straha u svetosti i pravednosti pred njim, u sve dane svoje.”

Toliko sam samo puta u sakramentu svetog pomirenja, kušala snagu “izbavljenja” od krivnje, grižnje savjesti, žalosti zbog povrede drugog, oholosti koja neprimjetno čuči i čeka svoju priliku, te svih drugih povreda ljubavi… prema Tebi Isuse, sebi, drugom.

Hvala ti za haljinu “pravednosti” koju mi oblačiš s puno sućuti,nježnosti, brige i ljubavi! Divan si Isuse, slava ti Isuse!!!

“A ti dijete, prorok ćeš se Svevišnjega zvati jer ćeš ići pred Gospodinom da mu pripraviš putove.”

Tako klikće radosni i zahvalni otac Zaharija!

Ti si moj Otac. Na krštenju si i meni darovao proročku službu.

Koliko se tim darom služim?

Ovog Došašća nije bilo uobičajenih “priprema”: generalke u kući, više vrsta kolača i tako redom. Ne kažem da to više ne treba nego kažem da nije bilo vremena za sve. Ti si mi odredio prioritete. U svojoj slobodi, odlučila sam se za poslušnost, za osobe, u obitelji i izvan nje. I prvi put kušam potpunu slobodu od izvanjskog! Milost je to velika, dar predivan, svjedočanstvo da je s Tobom sve moguće!

Neka ti je čast i slava Isuse u sve vjeke! Budi blagoslovljen Isuse, u mojim riječima, mojim mislima, mojim djelima! Budi blagoslovljen u mojoj obitelji, mojoj Domovini, budi blagoslovljen u svakom srcu koje si za sebe stvorio! Da svi budemo Jedno! Čitavu vječnost!!! Hvala ti Isuse!!!

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content