Search
Close this search box.

Tebi dolazim… – razmatranje evanđelja (24.12.2021.)

Evanđelje dana(Lk 1,67-79)

RAZMATRANJE

“Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov, što pohodi i otkupi narod svoj!”

Nakon šutnje od 9 mjeseci, Zaharija kliče! Šutnja je “vrijeme utjelovljenja riječi koju je čuo, ali joj nije povjerovao”, kaže jučer Mirjana. I poteškoće su …vrijeme koje je potrebno da steknemo ISKUSTVO vjere! Riječ je živa i djelotvorna. Sve što obeća, Bog i napravi: “Pohodi i otkupi narod svoj!” I ja jutros mogu poput Zaharije kliktati . Ovog puta Andrijinim riječima: “ Sve je bitne stvari već napravio!”

Šta je to najvažnije u mome životu?

Život vječni!!! Duša vječno živi. Blagoslov ili proklestvo, čovjek bira. A kako izabrati kad mi “ htjeti ide, ali ne i činiti” kaže sv. Pavao. I kako birati kad mi grijeh i slabosti ograničavaju slobodu?

Zato si Ti Isuse došao na ovaj svijet, platio “ otkupninu”, nebo otvorio i još se u meni nastanio! A šta da još tražim??? Samo milost da Ti VJERUJEM cijelim svojim bićem, dušom, srcem, tijelom, svojim životom! Da vjerujem i DJELUJEM!

“Da će nam dati te mu , izbavljeni iz ruku neprijatelja, služimo bez straha u svetosti i pravednosti pred njim, u sve dane svoje.”

Toliko sam samo puta u sakramentu svetog pomirenja, kušala snagu “izbavljenja” od krivnje, grižnje savjesti, žalosti zbog povrede drugog, oholosti koja neprimjetno čuči i čeka svoju priliku, te svih drugih povreda ljubavi… prema Tebi Isuse, sebi, drugom.

Hvala ti za haljinu “pravednosti” koju mi oblačiš s puno sućuti,nježnosti, brige i ljubavi! Divan si Isuse, slava ti Isuse!!!

“A ti dijete, prorok ćeš se Svevišnjega zvati jer ćeš ići pred Gospodinom da mu pripraviš putove.”

Tako klikće radosni i zahvalni otac Zaharija!

Ti si moj Otac. Na krštenju si i meni darovao proročku službu.

Koliko se tim darom služim?

Ovog Došašća nije bilo uobičajenih “priprema”: generalke u kući, više vrsta kolača i tako redom. Ne kažem da to više ne treba nego kažem da nije bilo vremena za sve. Ti si mi odredio prioritete. U svojoj slobodi, odlučila sam se za poslušnost, za osobe, u obitelji i izvan nje. I prvi put kušam potpunu slobodu od izvanjskog! Milost je to velika, dar predivan, svjedočanstvo da je s Tobom sve moguće!

Neka ti je čast i slava Isuse u sve vjeke! Budi blagoslovljen Isuse, u mojim riječima, mojim mislima, mojim djelima! Budi blagoslovljen u mojoj obitelji, mojoj Domovini, budi blagoslovljen u svakom srcu koje si za sebe stvorio! Da svi budemo Jedno! Čitavu vječnost!!! Hvala ti Isuse!!!

Podijelite objavu

Skip to content