Search
Close this search box.

Tjedan mladih obitelji i mladih, Krapanj, 11. do 18. kolovoza

Na Krapnju je od 11. do 17. kolovoza prvi put u punom kapacitetu održan tjedan duhovne obnove za mlade bračne parove i neoženjene/neudane. Najvidljivija posebnost ovog krapanjskog termina bio je cvrkut, igranje i trka preko 30 djece mlađih od 10 godina koja su stvorila posebnu prigodu za razmatranje Isusovih riječi: »Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.« (Mt 18, 3)

 

Uz duhovno vodstvo vlč. Andrije Vrane, vlč. Stjepana Najmana i vlč. Ivana Raka sa svakodnevnim slavljenjem Euharistije i prilikama za sakrament pomirenja, program su činile i dvije teme dnevno među kojima su bile zastupljene i teme prilagođene mladim obiteljima i svjedočiteljske teme upućene svima. Posebno bogatstvo za obitelji i one koji osjećaju bračni poziv donijela je obitelj Hodžić s temama: »Odgovorno roditeljstvo i nove dimenzije ljudskog začeća«, »Duhovni pristup rađanju«, »Dojenje i duhovnost«, »Prenatalna komunikacija i masaža novorođenčadi«.

Dojmovi sudionika svjedoče o potrebi za što više ovakvih susreta:

»Za mene i moju suprugu od 1 do 100 = > 100, bez pretjerivanja, vrlo znanstveno potkrijepljena predavanja praćena primjerima i iskustvima te natopljena smislom svega – Božjom ljubavi. Za nas dvoje je ovo zaista došlo u najboljem mogućem trenutku i na tome sam svima uključenima beskrajno zahvalan.«

Josip Markić

Podijelite objavu

Skip to content