Tjedan mladih obitelji i mladih, Krapanj, 11. do 18. kolovoza

Na Krapnju je od 11. do 17. kolovoza prvi put u punom kapacitetu održan tjedan duhovne obnove za mlade bračne parove i neoženjene/neudane. Najvidljivija posebnost ovog krapanjskog termina bio je cvrkut, igranje i trka preko 30 djece mlađih od 10 godina koja su stvorila posebnu prigodu za razmatranje Isusovih riječi: »Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.« (Mt 18, 3)

 

Uz duhovno vodstvo vlč. Andrije Vrane, vlč. Stjepana Najmana i vlč. Ivana Raka sa svakodnevnim slavljenjem Euharistije i prilikama za sakrament pomirenja, program su činile i dvije teme dnevno među kojima su bile zastupljene i teme prilagođene mladim obiteljima i svjedočiteljske teme upućene svima. Posebno bogatstvo za obitelji i one koji osjećaju bračni poziv donijela je obitelj Hodžić s temama: »Odgovorno roditeljstvo i nove dimenzije ljudskog začeća«, »Duhovni pristup rađanju«, »Dojenje i duhovnost«, »Prenatalna komunikacija i masaža novorođenčadi«.

Dojmovi sudionika svjedoče o potrebi za što više ovakvih susreta:

»Za mene i moju suprugu od 1 do 100 = > 100, bez pretjerivanja, vrlo znanstveno potkrijepljena predavanja praćena primjerima i iskustvima te natopljena smislom svega – Božjom ljubavi. Za nas dvoje je ovo zaista došlo u najboljem mogućem trenutku i na tome sam svima uključenima beskrajno zahvalan.«

Josip Markić

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content