Search
Close this search box.

TREĆA FORMACIJA KURSILJO ANIMATORA VARAŽDINSKE BISKUPIJE

U subotu, 23.07.2016. u dvorani Mira župe sv. Nikole u Varaždinu, održana je formacija za sve sadašnje i buduće animatore. Formaciji se pridružilo oko 30 mladih i onih koji se tako osjećaju. Bilo nas je iz više župa – Varaždina, Ivanca, Nedeljanca, Sv. Martina na Muri, Lepoglave, Jalžabeta i drugih mjesta Varaždinske biskupije. Osim animatora, pridružili su nam se i naš vrijedan domaćin, vlč. Stjepan Najman, kao i vlč. Kristijan Stojko i vlč. Petar Mlakar.

Formacija je održana po principu Malog tečaja kršćanstva- Kursilja. Nadahnuti Duhom Svetim radili smo u grupama, slušali tuđe i dijelili svoje mišljenje, molili te se uz zabavne igre dobro provodili. Cilj ove formacije bio je upoznati se s raznim izazovima s kojima se animatori mogu susresti te naučiti kako ih riješiti.Specifičnosti rada u grupi detaljnije smo proučili kroz prezentacije koje su predvodile naše animatorice Anika S. i Marija C. te kroz aktivan rad u grupi. U stankama smo upoznavali nove ljude, družili se te zaigrali novu igru koju je animatorica Anika preuzela iz jednog projekta i podijelila s nama.
Formaciju je dojmljivom prezentacijom na temu Savjesti upotpunio vlč. Petar Mlakar te je našao vremena i za objasniti što je to potpuni oprost i kako ga zadobiti.
Formaciju smo završili ukusnim ručkom u kojem smo svi, vjerujem, uživali te pisanjem dojmova. Evo nekih od njih:
Ocjena 5, zbog druženja, upoznavanja s drugim animatorima, rješavanju (traženju odgovora) na konkretne situacije koje se javljaju na tečajevima. Sve mi je bilo razumljivo, Anika, Marija i vlč. Petar bili su jasni i trudili se jednostavnim rječnikom sve objasniti. Vidim se u ulozi animatora, mogu pridonijeti u organizaciji, održavanju reda. Sviđa mi se način rada sa konkretnim problemima i traženjem rješenja, pa predlažem taj način rada i na slijedećem tečaju.
5 – jer je super. Sve je bilo razumljivo. Samo molitva i trud, spremnost na služenje. Sve je bilo čist vredu.
Dajem vam peticu!! 😉 Formacija o radu u grupama mi je baš bila potrebna i drago mi je da je jedna cijela formacija bila posvećena upravo tome. I posebno mi je drago da smo za primjere imali stvarne situacije i da smo mogli otvoreno o tome prodiskutirati. Sve je bilo sjajno i jasno.

,,Gdje nema ljubavi, unesi ljubav i ubrat ćeš ljubav.“
Sv. Ivan od Križa
Karla Kukina Gradečak

Podijelite objavu

Skip to content