TREĆA FORMACIJA KURSILJO ANIMATORA VARAŽDINSKE BISKUPIJE

U subotu, 23.07.2016. u dvorani Mira župe sv. Nikole u Varaždinu, održana je formacija za sve sadašnje i buduće animatore. Formaciji se pridružilo oko 30 mladih i onih koji se tako osjećaju. Bilo nas je iz više župa – Varaždina, Ivanca, Nedeljanca, Sv. Martina na Muri, Lepoglave, Jalžabeta i drugih mjesta Varaždinske biskupije. Osim animatora, pridružili su nam se i naš vrijedan domaćin, vlč. Stjepan Najman, kao i vlč. Kristijan Stojko i vlč. Petar Mlakar.

Formacija je održana po principu Malog tečaja kršćanstva- Kursilja. Nadahnuti Duhom Svetim radili smo u grupama, slušali tuđe i dijelili svoje mišljenje, molili te se uz zabavne igre dobro provodili. Cilj ove formacije bio je upoznati se s raznim izazovima s kojima se animatori mogu susresti te naučiti kako ih riješiti.Specifičnosti rada u grupi detaljnije smo proučili kroz prezentacije koje su predvodile naše animatorice Anika S. i Marija C. te kroz aktivan rad u grupi. U stankama smo upoznavali nove ljude, družili se te zaigrali novu igru koju je animatorica Anika preuzela iz jednog projekta i podijelila s nama.
Formaciju je dojmljivom prezentacijom na temu Savjesti upotpunio vlč. Petar Mlakar te je našao vremena i za objasniti što je to potpuni oprost i kako ga zadobiti.
Formaciju smo završili ukusnim ručkom u kojem smo svi, vjerujem, uživali te pisanjem dojmova. Evo nekih od njih:
Ocjena 5, zbog druženja, upoznavanja s drugim animatorima, rješavanju (traženju odgovora) na konkretne situacije koje se javljaju na tečajevima. Sve mi je bilo razumljivo, Anika, Marija i vlč. Petar bili su jasni i trudili se jednostavnim rječnikom sve objasniti. Vidim se u ulozi animatora, mogu pridonijeti u organizaciji, održavanju reda. Sviđa mi se način rada sa konkretnim problemima i traženjem rješenja, pa predlažem taj način rada i na slijedećem tečaju.
5 – jer je super. Sve je bilo razumljivo. Samo molitva i trud, spremnost na služenje. Sve je bilo čist vredu.
Dajem vam peticu!! 😉 Formacija o radu u grupama mi je baš bila potrebna i drago mi je da je jedna cijela formacija bila posvećena upravo tome. I posebno mi je drago da smo za primjere imali stvarne situacije i da smo mogli otvoreno o tome prodiskutirati. Sve je bilo sjajno i jasno.

,,Gdje nema ljubavi, unesi ljubav i ubrat ćeš ljubav.“
Sv. Ivan od Križa
Karla Kukina Gradečak

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content