Search
Close this search box.

Ultreja, godišnji susret i obnova kursiljista Varaždinske biskupije

U nedjelju, 17.lipnja 2018., održana je u Varaždinu obnova kursiljsta varaždinske biskupije pod motom: „…da mognete radosno klicati.“(1. Pt 4,13) Okupilo se 80-ak što mladih, što starijih sudionika Malog tečaja kršćanstva – Kursilja koji su stigli, kako iz bližega – Varaždin, Čakovec, Ludbreg, Ivanec ali i iz Lepoglave, Sv. Martina na Muri i Pitomače.
Program je započeo u prostorima Svećeničkog doma pjevanjem himne kursiljista „De colores“ te pozdravom i blagoslovnom molitvom duhovnika i ravnatelja Kursilja varaždinske biskupije, preč. Stjepana Najmana. Ovogodišnji program sastojao se od predstavljanja „mini“ tečaja kako ga vode mladi suradnici sa kandidatima za sv.Potvrdu. Izlaganje sažetka pojedinih tema imali su preč. Stjepan Najman, vlč. Siniša Blatarić i vlč. Kristijan Stojko. Iza svake svećeničke teme bilo je svjedočenje mladih laika – suradnika kao i prigodna pjesma. Važno mjesto imalo je i radosno druženje u pauzi za okrepu.

Uz ultreju obično ide i izvješće:
– u proteklom razdoblju održano je u župama naše biskupije 11 tečajeva za krizmanike za 362 pripravnika a tečajeve uz svećenike animiralo je tridesetdvoje mladih suradnika.
– kursiljisti su od početka listopada 2017. u 6 župa (svaki dan druga župa) uveli danonoćnu molitvu 0-24 za nakane Kursilja ali i sveopće potrebe Crkva kao i vapijućih pojedinaca.

Zaključni dio ultreje bio je u katedrali gdje je povodom završetka školske i akademske godine biskup mons. Josip Mrzljak predslavio svetu misu zahvalnicu „Te Deum“.

Podijelite objavu

Skip to content