Search
Close this search box.

Ultreja u Varaždinu 04.12.2013.

Otvoreni Duhu Svetom, pozdravljajući se osmijesima i pozdravom „De colores“, susreli smo se na Ultreji  4.12.2013. u Varaždinu gdje nam je svoj župni dvor i srce otvorio velečasni Stjepan Najman. Velečasni Najman nas je kao pravi kuće-domaćin počastio riječima čvrste vjere i držao nas usmjerene prema onome što smo došli čuti. Okrepljujući se Božjom Riječi na svetoj misi, gdje smo se obnovili i u sakramentu Ispovijedi, napajali smo svoje duše svjedočanstvima dragih nam suradnika Kursilja: obitelji Markić, obitelji Vučić, Anike Sačić i Josipa Deglina.

Josipovo svjedočanstvo o prijateljstvu s Isusom koje ga je hrabrilo i snažilo za vrijeme borbe s teškom bolesti snažno se utisnulo u naša srca. Anika nam je svojom jednostavnošću priznala kako je svaki dan izazov za ljude čvrste vjere, ali da te izazove moramo zagrliti kao što je Isus zagrlio svoj križ. Obitelj Vučić posvjedočila nam je koliko je važna molitva koja nas približava Bogu, ali i jedne drugima, kao što je to učinila s njih dvoje. Za kraj susreta, obitelj Markić nam je svjedočila svoju vjeru ostajući nepokolebljiva u svojim kršćanskim načelima u najtežim trenucima, trenucima važnim za živote njihove nerođene djece. U još težim trenucima koji su uslijedili, svoju su patnju prepustili Bogu i s nadom krenuli prema naprijed.
Zahvalni i dobro prodrmani svjedočanstvima, krenuli smo svojim kućama ustrajni da svoju vjeru svjedočimo svima kojima smo poslani.
Do idućeg susreta, Ivana Hrebak

Podijelite objavu

Skip to content