Search
Close this search box.

Četvrti SUSRET Kursilja u Mostaru-Bjelo polje, 17.03. – Duhovno-obrazovni centar-EMAUS

Naš četvrti susret započeo je sv. Euharistijom koju je predslavio vlč. Ivan Turudić, i već u propovijedi nagovijestio da će tema ovog susreta biti Korizma.Zahvalom Bogu na sv. Misi za dosadašnje susrete, vlč. Ivana, te molitvom za daljnji hod, uputili smo se u veliku dvoranu. Vlč. Ivan je napisao niz članaka u tiskovini Crkva na kamenu, pa tako i ovu temu:

Korizma, vrijeme za…

U korizmi pokora se ističe u tri oblika: postu, molitvi i milostinji. Oni izražavaju obraćenje u odnosu prema samome sebi, prema Bogu i prema drugima. Milostinja ne smije kršćaninu biti samo čovjekoljublje, nego i religiozni čin u kojemu nema razmetanja, računanja, tj. ne očekujući da ću zato nešto zauzvrat dobiti ni od ljudi ni od Boga. Milostinja znači u braći koja su u nevolji znati prepoznati Krista. Zapravo nas vlč.Ivan usmjerava da na neke stare koncepte gledamo na novi način. I upravo kroz takvo usmjeravanje otkriva se i način djelovanja Kursilja.

I ovoga puta okupilo nas se oko 30-tak iz raznih krajeva Hercegovine, rekla bih da se i u ovom susretu dogodio znak, Božji znak, da On to sve vodi, da je Duh jedan, da smo u Božjem planu.

Bogu neizmjerna hvala i slava…

Do idućeg susreta, DE COLLORES
Helena Begić

Podijelite objavu

Skip to content