Search
Close this search box.

Održan krizmanički tečaj u župi Mučeništva svetog Ivana Krstitelja, 29-31.3.2019 – Županja

Tečaj je započeo u petak poslijepodne. Nakon uvodne molitve i predstavljanja animatora, zajedno smo pogledali prezentaciju „Drvenci“. Slijedila je tema vlč. Roberta „Tko sam ja“ i „Traganje za vrijednošću“ koju je održala animatorica Lea. U svojoj temi, Lea nam je govorila kako je tragala za vlastitom vrijednošću i kako ju je spoznala u trenutku kada je shvatila da je, bez obzira na sve, ljubljeno dijete Božje.

Subota je započela zajedničkom molitvom i temom „Kršćanski život je drugačiji“ u kojoj je Luka govorio o svom životnom putu i kako se u njegovom životu vidi da je kršćanski život drugačiji. Nakon rada u grupama i igre slijedila je tema „Kršćanin u svojoj Crkvi“ u kojoj je Suzana govorila što je za nju Crkva i zašto ju doživljava kao obitelj. Nakon zajedničkih igara i pauze, nastavili smo s temom „Produbljivanje“, u kojoj nam je Matej govorio na koji način produbljuje svoju vjeru i zbog čega su molitva, euharistija, ispovijed i Svet Pismo četiri najvažnija uporišta u njegovom životu. Nakon razgovora u grupama, zajedno smo se pripremali za ispovijed, svetu misu i klanjanje, kojima smo završili drugi dan našeg tečaja.

Nedjelju smo započeli temom „Apostolat“ u kojoj je Marija govorila što za nju znači biti apostol i na koji način ona djeluje kao apostol u svom svakodnevnom životu. U posljednjoj temi „Mi i svijet“, Filip je govorio na koji način on živi svoju vjeru „u svijetu, ali ne od svijeta“. Slijedila je zajednička sveta misa i susret s roditeljima krizmanika.

Vjerujem da će ovaj vikend svima nama, i animatorima i krizmanicima, ostati u lijepom sjećanju i zahvalni smo Bogu na svemu što smo primili. Evo nekoliko dojmova naših krizmanika:

•   Doživjela sam jedno lijepo iskustvo, druženje i razgovore o brojnim životnim vrijednostima i moralnim poukama. Smatram da se moj odnos prema Bogu još više nakon ovoga poboljšao. Svidjelo mi se druženje, iskreni razgovori, svjedočanstva, priče iz života.

•   Ovo je bilo jedno lijepo iskustvo i naučilo me mnogo novih stvari o odnosu s Bogom. Cijenim svoju vjeru više nego prije. Jako mi se sviđa otvorenost animatora i sveukupna atmosfera susreta.

•   Naučila sam to da trebam imati svoj stav u životu, da sve što radim radim s ljubavlju i vjerom u sebe. Dogodilo se to da Boga više ne shvaćam kao nekog koga se treba bojati, nego da je Bog moj prijatelj. Promijenilo se to da sam počela pričati s Bogom, a ne recitirati molitve napamet. Lijepo mi je bilo slušati tuđa svjedočanstva.

•   Naučila sam da nas Bog voli bez obzira na sve i da koliko god mi griješili da će nam uvijek oprostiti jer smo mi Njegova ljubljena djeca. Shvatila sam da bi trebala više moliti i još češće ići u Crkvu. Najljepše mi je bio rad u grupi jer sam naučila puno o svojoj vjeri.

•   Ovaj vikend sam naučila kako cijeniti Boga i cijelu našu vjeru. Moj odnos prema Bogu se promijenio. Svaka tema je bila posebna i lijepo su se odnosili prema nama.

•   Naučila sam kako se približiti Bogu i shvatila sam da je svatko do nas iznimno vrijedan. Uvijek sam osjećala povezanost s Bogom tako da me ovaj susret podsjetio na to koliko me Bog voli i ljubi. Posebno mi je bilo lijepo što je svatko od animatora ispričao svoju životnu priču i na taj način nam pokazali kako Bog uvijek brine za nas.

•   Doživjela sam stvarno veliko i lijepo iskustvo, naučila sam puno toga, najviše kako sebe poštivati, u svemu vidjeti Boga (što prije nisam). Svidjelo mi se što je svaki animator ispričao svoju priču, što je svaki dan bio nasmijan.

•   Naučila sam da nikoga ne treba osuđivati, da jedni druge moramo poštovati i ljubiti kao što Bog nas ljubi. Boga sam osjetila i spoznala da mi je i bliže nego što sam mislila. Posebno lijepa mi je rečenica: „Tko sam ja da mu sudim?“ To je samo dokaz koliko ima netko iznad nas i drži konce našeg života. Ne sudi ljudima, nisi Bog, nikoga ne gledaj s visine.

Podijelite objavu

Skip to content