Krizmanički tečaj u župi sv. Jeronima, ožujak 2019.

Od 8. do 10. ožujka održao se tečaj za krizmanike u Župi sv. Jeronima u Maksimiru. Tečaj je rektorirao Dario Otmančić i animirao krizmanike uz pomoć 8 animatora.
Tečaj je započeo u petak kada smo se svi okupili u crkvi. Nakon predstavljanja animatora krizmanici su pažljivo poslušali o Pulcinellu i ostalim Drvencima. Kada je prezentacija završila došla je na red prva svećenička tema “Tko sam ja” o kojoj nam je pričao vlč. Kristijan. Ubrzo nakon smo poslušali i gdje je sve animator Tomislav tražio svoje vrijednosti u temi “Traganje”. Pjesmom smo se prvi dan oprostili od krizmanika.

U subotu smo dan započeli jutarnjom molitvom nakon koje nam je vlč. Kristijan održao temu “Milost”. Poslije njegove teme je uslijedio prvi rad u grupi gdje su animatori upoznali krizmanike i pričali s njima o temama koje su slušali do tada. Poslije rada u grupi je animatorica Leona pričala o tome kako se njen život promijenio od kada je upoznala Boga u temi “Kršćanski život je drugačiji”. Odmah nakon njene teme krizmanici i animatori su otišli na drugi rad u grupi. Nakon tako produktivnog jutra je došlo na red i malo zabave uz igre koje su pripremili animatori. Kada su se svi lijepo zabavili na igrama bili su spremni na novu temu od vlč. Kristijana o “Sakramentima”. Nakon teme je došao red na još jedan, treći, rad u grupama. Nakon kraćeg odmora je animator Juraj održao temu “Produbljivanje” gdje je rekao kako je on produbio svoj odnos s Bogom kad što ga je upoznao. Nakon toga je na red nastupila Josipova tema o “Apostolatu” i tu je Josip objasnio kako je on danas apostol u svojoj Crkvi. Nakon tih tema je došao red na novi rad u grupi i odmah poslije toga ručak. Kada smo se svi lijepo najeli ponovno smo igrali igre. Tako radosni smo otišli slušati jedan bračni par koji nam je ispričao kako oni radosno žive uz Boga i kako žive čistoću u temi “Čistoća”. Dan je završio sv. misom u crkvi sv. Jeronima.

Nedjelju smo također započeli jutarnjom molitvom. Tako nadahnuti molitvom smo poslušali Luku kada sam je pričao o temi “Mi i svijet”. Nakon njegove teme je došao red na zadnji rad u grupi nakon kojega smo se svi uputili na sv. misu. Poslije mise su uslijedili dojmovi par krizmanika i video o Krapnju. Krizmanički tečaj je završio slikanjem i zagrljajima animatora i krizmanika.

Podijelite objavu

Skip to content