Search
Close this search box.

Drugi krizmanički tečaj u Zaprešiću (28.-30.11)

U župi Kraljice apostola u Zaprešiću, od 28.-30.11. održan je tečaj za 60-ak krizmanika. Vrata svoje župe, ali i svog srca otvorio nam je neumorni i velikodušni župnik, pater Vinko Sudar koji nas je obogatio svojom jednostavnošću, vedrinom i žarom za Krista i duše. S nama je bio i naš vrijedni suradnik, povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije, vlč. Zoran Grgić tzv. Grga koji nam je kroz temu „Tko sam ja?“ svratio pažnju na to da nam se po uzoru na tzv. „Drvence“, naljepnice i etikete nalijepe samo ako im pridajemo važnost. Naime, nevažno je što misle drugi jer je važno samo ono što Bog misli, a On misli da smo jedinstveni i posebni. Upravo ovakvi kakvi jesmo, Bogu smo važni. Moram napomenuti da u mojoj grupi od devet dečki, nitko osim jednog nikad nije čuo da je Bogu važan.

Kroz klanjanje koje je vodio vlč. Grga mladi su upoznali Krista koji je živ i koji zavrjeđuje naše klanjanje, naše slavljenje i ljubav jer On je nas ljubio prvi i dao zadnju kaplju svoje predragocjene krvi za svakoga od nas. Naši mladi prijatelji su bili pomalo iznenađeni ‘drukčijom’ sv. Misom kad su bili pozvani da dođu skroz do oltara i sjednu oko oltara, nisu nikad doživjeli sv. Misu toliko bliskom. A na pokorničkom bogoslužju postali su još više Kristovi, odvaživši se na pomirenje s Njim u sakramentu sv.Ispovijedi.
Kroz teme suradnika Katarine M., Marije S., Anike S., Nikole K., Jelene M., Senke B. i Mirka M., naši su mladi prijatelji dobili uvid u drukčiju sliku Boga. Boga kojeg nekad ne razumijemo, koji ima pomalo neobičan smisao za humor i logičnost, ali koji nas ljubi unatoč svemu. Pod budnim okom rektorice Jelene, program se odvijao u jednostavnosti međusobne ljubavi i prihvaćanja. Kroz igru, pjesmu i radost krizmanici su doživjeli da je kršćanstvo, unatoč svemu, još uvijek Radosna, a ne namrgođena vijest spasenja 😉 Bogu zahvalni za sve one koji su molili za nas i zahvalni na svim doživljenim trenucima, možemo samo i opet zajedno sa sv.Pavlom reći; sluge smo beskorisne, učinismo što smo morali. I dok hodimo ususret Božiću, prisjetimo se poziva na budnost i budimo ljudi vjere i svjetla, svaki dan iznova.
A. S.

U dojmovima možete pročitati kako su sve ovo doživjeli naši krizmanici: 

Jako mi je drago što sam ova tri dana provela sa super animatorima i što sam puno toga naučila. Sretna sam što nisam morala preživjeti teško iskustvo da bih shvatila da je Bog s nama i da su svi posebni na svoj način. Posebno mi se dojmila tema o samopouzdanju tj. tema o kojoj je pričala Katarina. To mi je bila najbolja tema zato što ni ja nemam puno samopouzdanja. U grupi mi je bilo super i svidjele su mi se igre i molitve. Promijenio se nabolje, više vjerujem da je Bog uz mene, samnom. Susret mi je bio jako zanimljiv i iskreno nemam primjedbe.

Da, zato što mi je bilo jako lijepo provesti vrijeme s prijateljima, a inače bih samo visila na fejsu i gledala TV, tako da mi je ovo bilo kvalitetno provedeno vrijeme s prijateljima, upoznala sam nove ljude, stekla nove prijatelje i uz to ponešto naučila. Najviše mi se svidjelo kada su Senka i Mirko pričali o tome kako su se upoznali. U grupi mi je bilo jako lijepo jer sam mogla biti iskrena sa svima. Da, sad kada sam vidjela i čula priče kako se drugima promijenio život zbog vjere, mislim da će se i meni dogoditi nešto lijepo.

Drago mi je da sam došla na tečaj zato što smo se zabavljali i puno toga naučili o Bogu i životu naših animatora. Sviđala mi se tema Katarine, Nikole i Marije. U grupi je bilo super zato što smo mogli biti iskreni. Da, neću više moliti toliko za svoje potrebe i želje.

Jako mi je drago što sam ovaj vikend bila tu jer sam i upoznala mnogo drugih prijatelja i čula mnogo zanimljivih priča. Najviše sam se prepoznala u Marijinoj temi. Izdvojila bih razgovor u grupi i klanjanje jer sam tad baš razmišljala o svemu tome.

Posebno me se dojmila prva tema od Katarine, još mi se svidjela i zadnja tema od Mirka i Senke i od Marije jer sam se u tim temama najviše pronašla. U grupi mi je bilo odlično <3. Da, promjenio mi se odnos prema Bogu, mislim da sad imam puno više vjere i više ću se posvetiti Bogu.

Klanjanje. Bog me dotakao u vjeri. Bilo je super u grupi. Postao sam drugi čovjek. Počeo sam pričati s Njim. Super je bilo i želio bi da svatko dođe na tečaj.

Drago mi ej da sam došao, jer sam naučio nešto novo. U temi o ljubavi. Najbolja je bila Alka. Jesam, odlučio sam manje psovati i svađati se s prijateljima.

Promijenio mi se odnos s Bogom, jer mi se je počelo sviđati moliti i razgovarati s njim.
Da drago mi je. Nikad ovako nešto zanimljivo nisam doživio u životu. Najviše me dotakla Čistoća za ljubav(Senka i Mirko). U grupi mi je bilo zanimljivo.

U animatorici Katarini sam osjetio taj dar, taj odnos povezanosti sa Bogom… Ne bih baš mogao reći da se promijenio moj odnos s Bogom, ali dobio sam neka nova razmišljanja, dojmove i načine komunikacije s njim.

Podijelite objavu

Skip to content