Drugi susret Kursilja u Potocima kod Mostara u centru Emaus 27.01.2019.

I ovaj susret započeo je dobrodošlicom domaćina Tanje i Sebastijana i vlč. Ivana Turudića koji je započeo susret temom Crkva. S obzirom kako su nedjeljna čitanja bila iz knjige Nehemijine,Pavlove poslanice Korinćanima te Lukino evanđelje gdje nas Pavao poziva da se vidimo da smo kao zajednica jedno tijelo, da sam kao bračni partner u službi Crkve, da kao dobar čovjek budem dobar kršćanin.

Važno je u našem društvu stvarati atmosferu ljudskosti, humanosti, poštivanja slobode drugog čovjeka.Potrebno je uvijek iznova shvaćati bolje zapovijedi ljubavi. U situacijama iskrenosti prema sebi, otvaram se zapravo ka iskrenosti prema bližnjem, prema Bogu.Ljubiti bližnjega kao sebe samoga, mogu jedino prvo preko iskrenosti i ljubavi prema sebi, a onda ljubiti Boga kao Oca koji me zapravo i poznaje onako kakav ja zapravo jesam.U tom saznanju bolje shvaćam kakav sam ja dio jedne zajednice, dio Crkve.

Vlč.Ivan pojasnio je nama tu temu kroz koju je protkao osobne susrete i iskustva, nakon čega smo se svi podjelili u grupe. Mladi su imali zasebno svoju grupu a mi odrasli nekoliko grupa, poslije razgovora svi skupa smo iznijeli svoje dojmove te je svaka grupa imala za zadatak da napiše molitvu vjernika što smo izrekli na sv. Misi koja je bila kao kruna današnje teme i današnjeg susreta.
Hvala dragom Bogu za vlč. Ivana i za njegovo zalaganje za sve nas.

Helena Begić

Podijelite objavu

Skip to content