Osvrt na Kursiljo tečaj u ŽOG-u, 25-27.1.2019

Od 25. do 27.01.2019. je održan još jedan Mali tečaj radosnog kršćanstva, ali ovog puta u Ženskoj općoj gimnaziji u Zagrebu za učenice prvih razreda. Predvođeni rektoricom Karlom Matković i vlč. Petrom Mlakarom, animatorice Ana, Anastazija, Dajana, Leona, Lucija, Matea, Petra, Kristina i Gabrijela htjele su svojim svjedočanstvima i tumačenju o Bogu mladima pokazati koliko nas Bog voli.

Tečaj je započeo prezentacijom “Drvenci” i prvom svečeničkom temom “Tko sam ja?” u kojoj nam je velečasni posvjestio da je svako od nas unikat u Božjim očima. Nakon upoznavanja u grupama uslijedila je Lucijina prva tema “Traganje za vrijednošću”. Primjerom vlasitiog života nam je posvjedočila svoje traganje i naposlijetku prihvaćanje Božije ruke. Večernjom molitvom smo zatvorili druženje toga dana. Subotu smo započeli s jutarnjom molitvom i temom vlč. Mlakara “Milost”. Nadalje, Leona je svjedočila u temi “Kršćanski život je drugačiji”, nakon rada u grupi došle su na red igre kojima su se sudionice tečaja bolje upoznale i djelovale kao grupa. O “Produbljivanju” nam je govorila animatorica Dajana. Poslije rada u grupi, igara i ručka na red je došla “Čistoća” u koju su nas uveli Luka i Lucija, svjedočeći o drugačijem načinu življenja u odnosu muškarca i žene. Poslijedna tema subotnjeg dana je bila “Sakramenti” vlč. Mlakara. Dan samo završili na najljepši mogući način, klanjanjem i ispovjedi. Nedjeljnje jutro otvaramo s krunicom i čitanjem pisama podrške. Novom temom smo se upoznali s Duhom Svetim. Animatorica Kristina je kroz temu “Apostolat” ispričala kako je ona i na koji način odlučila služiti Gospodinu. Misom smo zaokružili ovaj Mali tečaj kršćanstva. Duh Sveti je i ovaj vikend posijao sjeme u živote ovih mladih djevojaka.

Gabrijela

Dojmovi sudionica tečaja:

• Naučila sam da trebam više vjerovati u sebe jer na način da ne vjerujem u sebe zapravo pokazujem da ne vjerujem Bogu i njegovom planu za mene.

• Htjela bi ovo ponoviti jer je ovo bilo savršeno. Osjećam se ispunjenije, sretnije, jednostavno se to ne može opisati.

• Posebno lijepa su mi bila svijedočanstva I to zajedništvo koje se može osjetiti. Svidjelo mi se što smo se svi prihvaćali bez obzira na naše priče. Hvala na ovom novo mi prekrsanom iskustvu.

• Ovaj vikend bio je jedan od najboljih u mome životu. Jako sam sretna što sam došla. Naučila sam da iako nitko nije uz mene i ne voli me, ja znam da je Ius uvijek uz mene.

• Doživjela sam radost I naučila da moram voljeti sebe I biti sebi vrijedna.

• Poseban mi je bio rad u grupi I animatorice koje su bile predobre. Upoznala sam nove ljude I naučila nešto više o onima koje znam. Ovo ću zaista uvijek pamtiti.

• Posebno lijepo mi je bilo što sam doživjela taj osjećaj povezanosti, sloge i zajedništva – jednostavno neke povezanosti. Svidjelo mi se što sam mogla razgovarati o stvarima koje me tište te što sam dobila mnoštvo savjeta kako se rijesiti strahova.

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content