Search
Close this search box.

Duhovna obnova “Ako tražiš Ljubav”

Od 13.- 15.2.2015. u pastoralnom centru Baške Oštarije kod Gospića održana je duhovna obnova u organizaciji Zajednice mladih Kursiljo koju je vodio vlč. Marinko Miličević. Po dolasku nas je dočekalo zvjezdano nebo i svjetlucavi bijeli pokrivač. Dokaz da je On stvorio i romantiku 🙂 Već nas je tu osvojio 🙂 Preduvjet za Ljubav, kako smo saznali u prvoj temi, je (u)poznavanje drugog i time je bila obojena cijela duhovna obnova. Upoznavali smo Njega, sebe i jedni druge kroz predavanja, razgovore i šetnje (uglavnom do lampe kod koje su stražarila dva psa :), hrabriji su i planinarili, … u osobnoj molitvi, kroz razmatranje svetog Pisma i klanjanje.

Nadopunjavali smo jedni druge svojim iskustvima a posebna radost nam je bilo svjedočenje slučajnog putnika namjernika Marina iz ‘Hrvatskog nadzemlja’ koji je svjedočio o svom iskustvu braka. Osim ‘hodajućih’ i bračnih tema, posebna je bila i tema o “Nadi i pouzdanju” i o “Duhovnom autoritetu vjernika”. Tako opremljeni i nahranjeni Ljubavlju radosno smo se rastali do sljedeće obnove.

Evo nekoliko dojmova sudionika:

  • Ovaj vikend mi se vratila nada koju dugo nisam imala. Svidjelo mi se što smo se svi prilično otvorili i što smo se družili na nekoj prirodnoj razini.
  • Za razliku od duhovnih obnova kojima sam prisustvovao, ova je bila pomalo nekonvencionalna – tu prvenstveno mislim na količinu duhovitosti kojom je vlč. Marinko obilovao.
  • Prekrasan i koristan vikend u svakom pogledu. Dani su protekli u miru, ljubavi i molitvi. Cijeli koncept, a i društvo su mi u potpunosti odgovarali, a najviše od svega cijenim to što sam se duhovno obogatio i približio Bogu.
  • Ova duhovna obnova za mene je nešto najljepše što mi se dogodilo u mom mladom životu! Predivan je osjećaj sudjelovati u ovome, osjećao sam da Bog i blažena Djevica Marija cijelo vrijeme sjede uz mene. Tema je pun pogodak iz razloga jer veza u kojoj se nalazim, sad najviše treba prisutnost Božju na najvišem stupnju da spoznamo jesmo li jedno za drugo, jesmo li spremni za bračni život.
  • Vrlo kvalitetno provedeno vrijeme s dragim ljudima. Lijepa atmosfera, iskreni razgovori o nadasve zanimljivim i aktualnim temama. Nešto što bih, u svakom slučaju, volio ponoviti. Zahvalan sam Bogu za darovano vrijeme.
  • Cijelo vrijeme se osjećao mir i spontanost. Nije bilo nimalo napetosti u samom programu i to je bilo opuštajuće. U zraku se nije osjećalo ‘moranje’, a opet Isus je stalno bio prisutan i svašta je radio.

Podijelite objavu

Skip to content