Search
Close this search box.

Formacija i doček Nove godine na Baškim Oštarijama

29.12.2019. – 1.1.2020. održana je formacija animatora u Baškim Oštarijama. U sklopu same fomacije proslavili smo i dočekali novu 2020. godinu.

Dolazak na Baške Oštarije započeli smo svetom misom te upoznavanjem. Dan smo završili u molitvi 30-dnevnice sv. Josipu te opuštenoj atmosferi i druženju. Svaki smo dan započeli svetom misom i razmatranjem u kojemu smo kroz čitanje Svetog Pisma osluškivali što nam Gospodin govori. Šetnjom po Velebitu, igrom i pjesmom kroz cijelu formaciju osjetila sam ljubav, zajedništvo i prihvaćenje. Toliko nasmijanih i sretnih lica na jednome mjestu ispunilo je moje srce te se u meni iznova probudio osjećaj prisutnosti i djelovanja Boga. Održana je i radionica u kojoj smo se prisjetili 2019. godine te postavili ciljeve i prioritete za narednu.

Novu 2020. godinu dočekali smo na svetoj misi i klanjanju. Prelijepo je i nadahnjujuće ući u novu godinu na koljenima pred Presvetim, zahvaliti Mu i predati Mu se. Nakon svete mise i klanjanja slijedio je opušteniji dio dočeka uz pjesmu, ples i druženje. Zadnji smo se dan nakon mise i ručka uputili svojim kućama s ispunjenim srcem i spremni dopustiti Gospodinu da djeluje kroz nas. Kroz cijelu formaciju imali smo mogućnost osobnog razgovora s vlč. Andrijom kroz kojeg nas je još više upoznao. U ovih par dana bolje smo upoznali jedni druge, a i sami sebe.

Bog je toliko velikodušan. Ljubi nas bezuvjetno, bez obzira na sve i uvijek je spreman praštati. Zato i mi u narednoj godini ljubimo i praštajmo jedni drugima. Neka nam nova godina bude blagoslovljena i radosna te puna Božje milosti.

Lucija Matković

Podijelite objavu

Skip to content