Search
Close this search box.

Fromacija suradnika – Krapanj (17. – 19. svibnja 2019. godine)

U petak prijepodne, oko 11 sati, crveni je autobus s velikim natpisom „Totus Tuus Maria“ pozdravio malenu skupinu Kursiljista koji su nestrpljivo iščekivali još jednu formaciju. No nisu niti slutili što ih čeka u Španskom, gdje se krila jedna puno veća skupina novijih i starijih suradnika. Naime, upravo je to bilo vrijeme kada Krapanj treba zalijevati i uzgajati da može procvjetati u ljeto, da u svoje srce primi stotinu duša koje čeznu za Gospodinom. Zato je trebalo prenijeti razne namirnice i namještaj pa je društvo započelo svoju duhovnu izgradnju malenom radnom akcijom u kojoj se pokazalo da su male ruke uistinu složne.

Nakon toga, veselje se nastavilo i u autobusu gdje nije bilo mjesta odmoru, pa je zato kroz krunica pozdravljena Gospa, ali i kroz novu pjesmu jednog suradnika Kursilja „Marijo, o Majčice“. Na Krapnju je svoj pozdrav uputilo i sunce, ali nakon toga za većinom za vikend skrivalo. Nakon zagrljaja s vlč. Andrijom i nekima koji su već bili na Krapnju tada, sve je bilo spremno za Misu, večeru i prvo predavanje prof. Tončija Matulića koji je u subotu i nedjelju još govorio o savjesti u okviru kršćanskog morala i socijalnog nauka Crkve uglavnom se obazirući na poslanice sv. Pavla i misli Vatikanskog koncila. Za neke ta formacija bila je posve drugačijeg tipa, jer je određena skupina momaka odlučila žrtvovati svoje vrijeme da izrade temelje za dva nova bungalova na Krapnju kako bi proširili njegovo srce, zbog čega miješalica nije znala za odmor pa čak i u noći sa subote na nedjelju. Ali nikoga nije probudila, bez brige.

U subotu je uz malo radne akcije i predavanja prof. Matulića dan protekao u međusobnom pomaganju, ali i samoći s Bogom u kojoj su neki pronalazili izvor nove snage za život. Dan je završio Svetom Misom i klanjanjem pred Presvetim, a slično se nastavilo u nedjelju kada je prof. Matulić i prije i nakon Svete Mise iznio neke svoje završne misli o tome kako tjerati čovjeka da postupa protiv vlastite savjesti ili braniti mu da postupa po njoj znači povrijediti njegovo dostojanstvo. S tim mislima u srcu, svatko je iznio svoje dojmove i zahvale na proteklom vikendu i otisnuo se u svijet sa željom da svakome donosi svjetlo i radost Kursilja.

L.R.

[envira-gallery id=”2135″]

Podijelite objavu

Skip to content