Search
Close this search box.

Iskustvo i osvrt na krizmanički tečaj u Peterancu (10.-12.05.2024.)

Jedan od tri posljednja krizmanička tečaja ove Kursiljo sezone održao se u Peterancu. Tečaj je bio poseban jer je krizmanika bilo samo 13, pa je rektorica Dora Puklin uz sebe imala desnu ruku – Filipa Trčka i lijevu ruku – Bornu Babića. Iako je bilo puno neočekivanih iznenađenja koja su rektorici osigurala mnoštvo živčanih slomova, tečaj je naposljetku bio iznimno dobar i plodonosan, a krizmanici su nas oduševili.

U petak smo malo kasnili zbog uobičajenih popodnevnih gužvi u Zagrebu, ali uz Božju pomoć sve smo stigli. Nakon predstavljanja i upoznavanja, krenuli smo s Drvencima i temom Tko sam ja koju je održao vlč. Petar Mlakar. Nakon toga imali smo prve radove u grupama, pa nastavili s Traganjem koje je posvjedočila Ema Androci koja je bila spas u zadnji čas rektorici. Završili smo dan Misom i obavijestima za sutra.

Subotu smo započeli razgibavanjem i temom Milost koju nam je objasnio vlč. Petar Krašek te smo o njoj raspravljali u grupama. Nakon toga Borna nam je ispričao kako je kršćanski život drugačiji. Odigrali smo igre pa poslušali Čistoću Dore i Filipa nakon čega smo o njoj i raspravljali. Nakon još jednih velikih igara ogladnili smo, ali vlč. Krašek naručio je pizza za cijeli Peteranec tako da smo se brzo oporavili. Nakon okrijepe Filip nam je govorio o svojim zaprekama i kralježnici, a onda nam je vlč. Mlakar pojasnio sakramente. Kada smo porazgovarali o ispovijedi, otišli smo u Crkvu i pomirili se s Isusom te dodatno razgovarali s njime tijekom klanjanja.

Time smo završili dan i pošli se odmoriti za zadnji. Nedjelju smo započeli rano; Svetom misom u 8 sati ujutro. Uslijedile su zadnje dvije teme: Duh Sveti i Apostolat koji nam je posvjedočila Dora. Odigrali smo par rundi mafije (neki su se uspjeli i posvađati) pa dočekali roditelje i ispričali im što smo mi to ova 3 dana radili. Roditeljima se nije skidao osmijeh s lica, sve dok im krizmanici nisu dali pisma pa su nastupile suze. Za kraj smo se naslikali kao nikad u životu jer je svaki krizmanik htio posebnu fotografiju s animatorima što govori koliko smo jedni drugima prirasli srcu! Bio je ovo jedan predivan tečaj, šlag na torti za kraj sezone, u malom mjestu zvanom Peteranec 🙂

Izdvojeni dojmovi krizmanika:

Naučila sam puno toga i doma se vraćam totalno ispunjena!

Naučila sam da smo svi mi djeca Božja i da sve Bog jednako voli i uvijek je tu za nas u bilo kojem trenutku!

Odnos prema Bogu mi se promijenio. Više ću se moliti i želim ići na više ovakvih događanja.

Odnos prema Bogu promijenio se, zato što sada znam kako da mu se obratim i sada više imam povjerenja u Njega.

Najposebnije mi je bilo klanjanje i pjesma u subotu zato što sam baš tada osjetila prisutnost Boga!

Podijelite objavu

Skip to content