Search
Close this search box.

Korizmena duhovna obnova u Župi BDMŽ Špansko

“Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna.” Heb, 4,12

U Pastoralnom centru Župe BDMŽ u Španskom održana je 20.02.2018. duhovna obnova-ultreja pod nazivom „Snaga Božje riječi“ koju je predvodila angažirana vjernica u Župi svetog Nikole biskupa, Stenjevec 2- Marica Nadih. Marica je majka, baka, liječnica u mirovini i voditeljica biblijske grupe u svojoj župi.

Ovu lijepu i nadasve korisnu temu, o snazi Božje riječi, Marica je iznijela temperamenno i simpatično te smo ju svi pažljivo slušali. U nadahnutom nagovoru Marica je svjedočila o djelotvornost Božje riječi primjerima iz svoga života, kao i primjerima drugih. Bog je uvijek sa čovjekom i za čovjeka jer ga neizmjerno ljubi. Čuda se i danas događaju jer Gospodin kaže bit će vam kako vjerujete. Zato je bitno za nas vjernike da poznajemo Božju riječ da bi ona bila djelotvorna u našem životu. Vjerovati Božjoj riječi je djelotvorno! A kad joj stvarno vjerujemo tada Božje riječ mijenja ljudsko srce a preko njega i druge ljude. U Bibliji možemo naći odgovore na sve dileme, na sva životna pitanja.

Dojmljivo je bilo Maricino svjedočanstvo kako je još kao mlada majka na ulazu u dječju sobu stavila citat iz Biblije “čuti da moja djeca žive po istini nema veće radosti od toga” (Ivan 3,4) To joj je bila misao vodilja u odgoju njene djece.

Svjedočila je, o tome kako je Bog ozdravio njenog malog unuka koji je rođen s teškim oštećenjima te je morao na operaciju. Ali, sve je dobro završilo uz Božju pomoć!

Posvjedočila je i kako joj je, tjekom radnog vijeka, u radu s pacijentima pomogla Biblija. Zapisala bi odabrane citate iz Svetog pisma, stavila ih u džepić radne kute , promišlja o tom tekstu i shvatila da ju Isus vodi kroz taj dan i osjećala je kao da ne radi ona, nego Isus. Ljudi oko nje a i njeni pacijenti su prepoznali da je ona vjernica, da ljubi Isusa iako im to nije rekla. Iz njenih postupaka sve je bilo jasno.

Važno je vjerovati da nas Bog ljubi i da smo pred Bogom svi isti: ljubljena djeca Božja. “Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne” (Iv, 3, 16) To je izvor naše radosti. Zato je Evanđelje radosna vijest.

Dobro je znati da se cijela Biblija može pročitati u godinu dana i da na Google-u možemo pronaći kako pročitati Bibliju u 365 dana gdje su navedena poglavlja koja se čitaju određenog dana. Ta stranica na internetu svima je dostupna i omogućila je ljudima da ne moraju sami praviti svoj raspored i organizaciju čitanja Božje riječi.

Katica

Podijelite objavu

Skip to content