Search
Close this search box.

Krizmanički tečaj u Zaprešiću, prva grupa, prosinac 2013.

Radost je riječ koja najbolje opisuje vikend u Zaprešiću i krizmanički tečaj koji se odvijao od 20. do 22. prosinca 2013. u župi Marije Kraljice apostola. Dogodio se divan susret kojeg će se mnogi dugo, dugo sjećati.
60 krizmanika, deset animatora i dva svećenika razgovarali su o Radosnoj vijesti, pjevali Gospodinu, igrali se, plesali… Uspjeh tečaja najbolje se očituje u tvrdnji da su krizmanici odlazeći s tečaja ponijeli sa sobom, u svijesti ili podsvijesti, poruku koja treba biti u centru naše vjere – kako je dobro biti u Božjoj blizini! Kao dokaz za ovu tvrdnju prilažem molitvu vjernika koju je sastavila jedna grupa krizmanika. “Hvala ti Bože na ovom danu, ovom druženju, što si nas stvorio na svoju sliku i što smo jedinstveni. Molimo te za ovo iskustvo koje smo tu stekli, da ga znamo primijeniti u životu, da ovo što smo tu naučili podijelimo s drugim ljudima, da svi shvate da je Bog naš prijatelj i da je lijepo biti u njegovom društvu.”

Ako je netko pomislio da je animatorica pomogla da se napiše ova molitva, morat ću ga razočarati priznanjem da nije nimalo, jer ona jadna (autorica ovog teksta) još uvijek nije sposobna zamisliti tako lijepe molitve. Još je bitno odgovoriti na jedno pitanje. Kako smo to uspjeli? Odgovor je posve jasan; u našem zajedništvu i međusobnoj slozi i ljubavi, u ljubaznosti svećenika i svakog animatora, u našem osmijehu, u zajedničkom smijehu… krizmanici su prepoznali i doživjeli Gospodina. Ni ovo nisam napisala bez čvrstog dokaza. Tko se potrudi pročitati dojmove, otkrit će da su krizmanici najviše hvalili upravo ljubaznost i vedrinu svećenika i animatora. To neka nam bude putokaz u daljnjem radu.
Za kraj ću citirati misao jedne krizmanice koja mami osmijeh i suze jer je tako iskrena, nevina i tako dobro opisuje ovaj tečaj: „… bili smo jedna mala skupina bližnjih!“ Koja radost!
Marina Šoljić

Neki od dojmova krizmanika:
„Iskreno mi se sve svidjelo, pjevanje, igre, ama baš sve.“
„Nisam očekivala da će biti ovako zabavno. Bilo je super.“
„Zahvaljujem se svim animatorima na ova tri nezaboravna dana, puno toga sam naučila i zabavila sam se. I jako su mi se svidjeli svi animatori i njihove teme. Naučili su me kako se ponašati prema drugima.“
„Nakon ovog tečaja nadam se da ću se moći bolje odnositi prema bližnjima i Bogu. Nadam se da ću se više posvetiti Bogu i moliti se za svoje neprijatelje i sve one kojima je to potrebno.“
„Nadam se da ću više poštovati sebe i druge i da će mi materijalni svijet biti manje važan.“
„Hvala vam što ste istaknuli to da nije bitno što drugi misle o nama već da je važno naše i Božje mišljenje.“
„Najdraža tema mi je bila “ Tko sam ja” jer samo nekako se najviše otvorili na tu temu.“
„Nakon tečaja nadam se da ću za rođendan popiti dvije čaše manje.“
„Nadam se da ću više cijeniti one stvari koje imam, a da nisam kupila.“

Podijelite objavu

Skip to content