Search
Close this search box.

Održan adventski trodnevni Mali tečaj u župi Sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Desincu (12.-15. prosinca 2013.)

Župa Svetog Ivana Krstitelja, Gornji Desinec
12. do 15. prosinca 2013.

Od 12. do. 15. prosinca Mali tečaj kršćanstva – Kursiljo održao je trodnevni tečaj u župi Sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Desincu pored Jastrebarskog. Zahvaljujući želji župljana da u ovo adventsko vrijeme prodube svoju vjeru, ali i zalaganju župnika Petra Ribarića, nekoliko članova pastoralnog vijeća i naših suradnika koji su na nedjeljnim sv. Misama tijekom mjeseca studenog animirali župljane, tečaj je imao odličan odaziv: gotovo četrdeset novih polaznika! Na tečaju su, uz vlč. Andriju, sudjelovali suradnici Jasna Pavelić-Jureško, Dragica Sertić, Vlatka Budinšćak, Goran Grgec te Anđelka i Krunoslav Milas.
Koliko je tečaj privukao sudionike i na njih utjecao najbolje će reći odlomak teksta koji prenosimo sa portala www.jaska.com.hr koji je napisao novinar  gosp. Josip Jurčević, također jedan od sudionika tečaja:

«U četiri dana duhovne obnove, u izvrsnim i nadahnutim predavanjima i tumačenjima kršćanske vjere duhovnog voditelja te kroz istinska svjedočenja iz života kao i tematska predavanja njegovih suradnika, sudionici seminara mogli su doživjeti i spoznati da vjera nije samo običajna tradicija već puno više od toga. (…) Ljepšeg događaja u ovom adventskom vremenu dok iščekujemo rođenje Sina Božjega te prodor kršćanske topline i punine sjaja Nebeskog Sunca u naša srca, gotovo da i nismo mogli poželjeti.»

Podijelite objavu

Skip to content