Search
Close this search box.

Kursiljo sv. Josipu

Dragi Kurisiljisti!

Sigurno svatko od vas ima nekog omiljenog sveca kojemu se rado utječe, moli za milost kod Gospodina, od kojeg traži savjet, pomoć. Jedan nam je zajednički, iako mu se možda ne utječemo svi. To je zaštitnik naše domovine, sveti Josip, najveći šutljivac, jedan od najskrovitijih svetaca. Njega Pio XII. nije oklijevao nazvati “najčistijim, najsvetijim, najuzvišenijim od svih Božjih stvorova.” Njega je Bog postavio gospodarom doma svojega i poglavicom svega imanja svojega. Sveti Josip ujedno je i zaštitnik obitelji, Crkve, uzorni muž i otac. Slavi se i kao zaštitnik djece (budući da je branio i štitio božansko Dijete od Herodova progona). Zbog čistog i svetog života koji je provodio s Marijom utječu mu se i mladi. Također zaštitnik je radnika i umirućih. Njemu se s velikim povjerenjem utjecao i naš blaženik Alojzije Stepinac.

I baš zato vas o Josipovu, u subotu 21.3., vodimo u Krašić i Karlovac na zajedničko hodočašće.

Upoznat ćemo se bolje sa životom našeg blaženika, posjetiti njegovu rodnu kuću. Obići Karlovac kojim smo bezbroj puta projurili na putu prema moru, a koliko puta zastali? Baš u tome gradu nalazi se Nacionalno svetište sv. Josipa. I tamo ćemo slaviti svetu misu.

Odazovimo se i proslavimo zajednog ovog sveca za kojeg je sveta Terezija Avilska tvrdila: „Što god se zaište od svetog Josipa sigurno će biti uslišano. Tko ne vjeruje, neka pokuša, kako bi se uvjerio. Njegova mi je pomoć uvijek bila veća nego sam se nadala. Ne sjećam se da sam ga molila neku milost, a da je nisam odmah i postigla. On veoma mnogo pomaže onomu tko mu se preporući.“

Hodočastit ćemo zajedno: stariji i mlađi suradnici, Krapanjci i oni koji će to tek postati…

Plan hodočašća je u prilogu.

PRIJAVITE SE OVDJE!

Podijelite objavu

Skip to content