Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Ivancu, 6 – 8. 3. 2015.

Ovog vikenda, 6. – 8. 3. 2015. g. održan je u župi sv. Marije Magdalene u Ivancu Mali tečaj radosnog kršćanstva »Kursiljo« za drugu skupinu pripravnika za krizmu. Tečaj su vodili župni vikar, vlč. Petar Mlakar, rektor Nikola Kontrec te animatori Anika Sačić, Ivana Hrebak, Marija Cingula, Nikolina Tomašić, Anamarija Skupnjak, Lucija Šambar, Josip Deglin, Kristijano Roginek, Nikolina Sever, Barbara Petrinjak, Miroslav Ahmetović – Buki te Gordana Družinić.

Središnje mjesto zauzimale su teme koje su imali animatori Marija, Gordana, Nikolina T., Josip, Miroslav, Ivana i Anika. Oduševile su nas i teme koje je održao vlč. Petar Mlakar o našemu  Ocu – Abbi, Euharistiji, Isusu Kristu i naravno Duhu Svetome koji će dotaknuti srca naših krizmanika na dan njihove krizme. Filmići su mnoge dirnuli u srce i izmamili suze. Nakon tema uslijedio bi razgovor u skupinama, a mladi su ponekad bili toliko zainteresirani da se razgovor produžio i za vrijeme pauze. Nije nedostajalo ni pjesama ni igara, kako vani u župnome dvorištu, tako i u dvorani. Cijele dane pratio nas je osmijeh na licima, ali i u srcima. Prvi dan završili smo klanjanjem na kojem smo prinosili svoje probleme i zahvaljivali za sve dobro, a u nedjelju je kruna Kursilja bila sv. misa na kojoj su krizmanici sudjelovali u pokajničkome činu, prinosu darova i molitvi vjernika. Nakon sv. mise i zagrljaja razišli smo se kućama.
Ova tri dana zaista su bila prekrasna i animatorima, i krizmanicima. Zahvalni smo Bogu što smo imali mogućnost provesti vikend zajedno, svjedočeći i slaveći Njega. A On nas je nagradio radošću, mirom i prekrasnim ljudima, novim prijateljima. Zahvaljujemo Gospodinu i na otvorenim srcima župnika, vlč. Zorana i kapelana vlč. Petra, kao i svih njihovih suradnika koji su brinuli o tome da doista obilujemo u svemu. Da sve ne ostane samo na našim riječima donosimo vam i nekoliko dojmova naših krizmanika.

Gordana D.

Neki od dojmova krizmanika:

  • Drago mi je da sam išla jer je bilo super i jako zanimljivo. Meni se posebno dojmila Gordanina tema, koja me bila i pogodila, ali njezina mi je bila jako zanimljiva. Boga sam najviše osjetila u blizini kad smo se klanjali i zajedno molili. Da, jako mi se promijenio odnos s Bogom. Prije baš nisam osjećala da je Bog uz mene, nisam imala nikakav onaj pravi osjećaj, a zahvaljujući kursilju sam ga osjetila. I hvala teti Mariji koja mi je pomogla u tome. Nemam nikakve primjedbe a ni prijedloge jer mi je sve bilo super. Ocjena 5- najbolje iskorišteno vrijeme.
  • Drago mi je jer je zanimljivo i poučno. Dojmila me se teme Božja providnost i u Josipu Deglinu sam osjetio poseban Božji dodir. Izdvojio bih i temu ljubav. Svidjelo mi se u grupi. Malo sam bolje počeo shvaćati Boga. Nemam nikakvih primjedbi ni prijedloga. Ocjena 5.
  • Jako mi je drago što sam ovaj vikend izdvojila za ovo jer sam naučila nešto novo, upoznala divne osobe i odlično se provela. Posebno me se dojmila Marijina, Josipova i Ivanina tema. Ovaj rad i razgovor u grupama je super, imali smo priliku čuti tuđa razmišljanja i naučiti novo. Mislim, zapravo, osjećam da se odnos prema Bogu primijenio, imam potrebu više militi i vrijeme posvećivati Bogu. Jedina primjedba na program susreta je to što je KRATKO TRAJAO!! Vremenu provedenom ovdje dajem ocjenu 5- najbolje moguće iskorišteno vrijeme
  • Drago mi je što sam izdvojio ovaj vikend za duhovni susret. Zato jer je bilo puno kolača i igre. Najviše mi se dojmila tema Josipa: Božja providnost (u jednu ruku). Bog me dotaknuo u srcu. Prekrasno + kolači (njam, njam =) ).Da naučio sam više o Njemu. Nop, nemam nikakvih primjedbi, možda više pauza (maybe). Ocjena 4.
  • Da, obično vikend provodim sama kod kuće i većinu dana prospavam. Lijepo mi je bilo družiti se sa normalnim ljudima i aktivno provoditi vikend. Svi su animatori bili nekako posebno dodirnuti od Boga ali ne mogu izdvojiti nijednu temu od druge. Od ostalih sadržaja bih izdvojila klanjanje a sve ostalo je također bilo super i lijepo. Nije se previše promijenio samo se malo proširio koliko je to god mogao kod mene s već dubljom vjerom. Samo da se više potiče na razgovor u grupama. +4.
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za kursiljo jer sam mnogo saznala o Bogu, Isusu i Duhu Svetomu. Posebno me se dojmila tema o ljubavi i u toj temi sam osjetila poseban Božji dodir. Najzanimljiviji mi je bio rad u grupi, igre i molitve. Shvatila sam kako je Bog svemoguć, i da je stvarno uvijek s nama. Nemam primjedbe.4.

Podijelite objavu

Skip to content