Osvrt na 2. obiteljski termin na Krapnju

Ovogodišnji drugi obiteljski termin održan je u terminu 29. lipnja – 6. srpnja pod vrelim krapanjskim suncem i stručnom rektorskom palicom Marija Ećimovića i njegove supruge Ane.

Posebnost ovog termina bio je omjer odraslih i djece: 55 velikih, uključujući i tete čuvalice, svećenike i animatore, često je nadglasavalo 60 malenih, svih godišta (ne brojeći one još nerođene).

Animatorski tim okupio je još četiri zagrebačke obitelji koje su, zajedno s rektorima, pokrivale u svojim svjedočanstvima sljedeće teme:

• Traganje za vrijednošću – tema u kojoj je Juraj posvjedočio kako je upravo supruga Petra ona dodana vrijednost koju je u životu tražio

• Produbljivanje – Martina i Zlatko su iznijeli niz situacija iz svog života i načine na koje su se s istina suočavali, što je najčešće dovelo do produbljivanja vjere i odnosa s Bogom

• Apostolat – Ivan je pružio vrlo slikovit opis svojeg poslovnog okruženja i naveo anegdote u kojima se potrudio na često domišljat način posvjedočiti “čiji je”

• Kralježnica – Mario i Ana opisali su svakodnevne izazove u kojima im je Bog bio blizu kroz svoju Riječ, osobnu i molitvu bližnjih te mudre ljude koje su pritom susreli

• Mi i svijet – Katarina je vjerno dočarala problematiku migranata iz vlastitog bogatog volonterskog iskustva i rada u prihvatnim centrima, posla i poziva kojem se nesebično odazvala nerazumijevanju okoline usprkos

Osim svjedočanstava, imali smo priliku slušati stručna predavanja o komunikaciji i odgoju o. Viktora, uz sveprisutnog vlč. Andriju, koji je, na sebi svojstven način, tumačio i osvješćivao važnost pojedinih trenutaka sv. Mise.

Dakako, svakodnevna sveta misa bila je samo uobičajeni način davanja potpunog smisla ovom lijepom druženju. Ona koja nam je svima ostala u posebnom sjećanju, svakako je misa na kojoj smo krajem tjedna obnavljali bračne zavjete. Nakon popodnevnog razgovora isključivo supružnika međusobno prema smjernicama o. Viktora, uz zalazak sunca, dječju procesiju i ringe-ringe-raja starije vrtićke grupe tijekom većeg dijela mise, bilo je lijepo prinijeti kao darove vjenčano prstenje (koje smo na kraju dobili natrag, bez brige).

Istaknula bih vrlo plodonosnu radnu akciju u kojoj je nastao jedan krov i par drvenih klupa. Naši muževi su se doista iskazali, odradivši i prekovremeni rad, no očito im se jako svidjelo baratati sjekirama, bušilicama i inim hladnim oružjem. Također, želim pohvaliti (nado)budne trkače koji su zorom optrčavali otok, kao i mlade i perspektivne sviračice na misi. Hvala svima na uzornom i predanom sudjelovanju, posebno duhovnicima i tetama čuvalicama (koje se vjerojatno još oporavljaju od ovog termina).

Vida Runje

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content