Search
Close this search box.

Osvrt na drugu formaciju Kursiljo animatora Varaždinske biskupije

U subotu, 07.05.2016. u dvorani „Mira“ župe sv. Nikole u Varaždinu, održana je druga formacija za sve animatore i za one koji će to tek postati prisustvovanjem na formacijama. Na drugoj formaciji sudjelovalo je oko 30-ak mladih ljudi, voljni i željni upoznati se i uključiti u rad Kursilja. Ponovno nas je bilo i svih dijelova Varaždinske biskupije, Varaždina, Ludbrega, Lepoglave, Nedeljanca, Jalžabeta, sv.Martina na Muri, Čakovca, a ponajviše iz Ivanca. Ovu formaciju najviše smo posvetili samim motivima animatora. Glavne animatorice koje su predavale teme bile su Anika S. i Marija C.

Na samom početku prisjetili smo se prve formacije i ponovili što je to animator te koje su njegove zadaće. Uslijedila je glavna tema ove formacije, a to su motivi svakog Kursiljo animatora. Animatorica Marija C. s velikom žarom obrazložila sve motive animatora, kako se odnositi, kakav zapravo biti pravi kršćanski animator, kako se ponašati prema suradnicima, mladima, krizmanicima… Motive je također putem prezentacije obrazložila i animatorica Anika S. U nastavku smo imali rad u grupama, razgovor te izrada „Zimnica“. U zimnicu smo na papiriće upisivali motive animatora kako bi svakog animatora potakli na propitkivanje vlastite motiviranosti u animatorstvu. Pridružio nam se vlč. Petar M. koji nam je iznio temu pod nazivom „Euharistija“ u kojoj nam je približio važnost i ljepotu samog sakramenta euharistije kroz život i misli mnogih blaženika i svetaca.
Formaciju smo završili razmatranjem evanđeoskog teksta Mk (10, 35-45), molitvom te smo naučili da je animator onaj koji na sebe preuzima mentalitet Kristova služenja, a veliki smo tek onda kad služimo, bogati smo samo onda kada dajemo, a sretni smo onda kada ne tražimo slavu, već kada naše srce gori od ljubavi. ( Mk 10, 43 – „Neće tako biti među vama!“)

Katarina Prašnički

Podijelite objavu

Skip to content