Osvrt na formaciju novih Kursiljo suradnika

“Govorio im je: »Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju.” (Lk 10,2)

Nova akademska godina, novi mladi koji žude za Kristom. Žetva je doista velika, a radnika nikad previše. Gospodin je uslišao naše molitve i poslao nove radnike. Da bi im doček bio što ljepši i da bi dobili dodatni poticaj grupica animatora je odlučila organizirat dvije formacije za nove suradnike. 30ak novih animatora se odazvalo Gospodinovom pozivu i proveli su cijeli vikend u Ludbregu od 22. – 24.9., te još 9 njih 4.11. u župi sv. Petra u Zagrebu.

Kroz formacije smo se upoznavali sa pokretom Kursiljo, proučavali teme Kursiljo tečaja, učili kako se kvalitetno pripremiti za pisanje svjedočanstva. Kroz zabavu smo naučili preko desetak novih igara, promišljali smo o svojim motivima za animiranje i kroz grupni rad pokušali doći do nekih zajedničkih zaključaka i rješenja u specifičnim situacijama. Duhovnu notu svim događanjima su nam dali vlč. Andrija, vlč. Petar, vlč, Kristijan i vlč. Mate. U župi sv.Petra ugostio nas je vlč. Boris. Sve ono što smo naučili, utvrdili i sva ona pitanja koja su se pojavila smo predali Gospodinu na klanjaju pred Presvetim i pred Predragocjenom Krvi Kristovom.

Na kraju tih lijepih susreta gorljiva srca smo otišli svojim kućama u iščekivanju žetve na koju nas Gospodin poziva.
DOJAM JEDNOG OD SUDIONIKA:

„Nakon ovogodišnjeg susreta na Krapnju i osobnog oduševljenja s pristupom i odnosom prekrasnih animatora na terminu, potaknut sam pridružiti se toj vrijednoj ekipi i dati dio sebe za druge ali prvo treba naučiti kako. Pozvani na jednodnevnu formaciju u subotu 4.11.2017 potegao sam iz Požege za Zagreb u župu Sv.Petra s malim uzbuđenjem i neizvjesnosti. Oko 11:00h po lokalnom vremenu, mala (odabrana) ekipica susrela se pred crkvom. Upoznali smo se, odmah zaboravili imene jedni drugih te se zaputili u župne prostorije na početak formacije. Za naše čitatelje, nismo odabrani zbog svoje posebnosti već zbog toga što nismo bili na prvoj formaciji, a sada je ona ponovljena zbog nas, tako da ubiti i jesmo posebni. Za Kursiljo je svaki pojedinac važan i poseban. U župnim prostorijama dočekali su nas dragi animatori Dajana, Marijana i Filip, vrijedna i nasmijana trojka s mog ovogodišnjeg termina. Susret je počeo molitvom, razgovorom i upoznavanjem s planom i programom. Podjelili smo se u dvije grupe, a sve je bilo organizirano i svaka minuta je imala svoju svrhu. Minute za druženje i smijeh, minute za učenje i edukaciju o animatorstvu, minute za molitvu i nagovor mladog i mudrog svećenika Borisa o cilju animatorstva. Boris aka “pod Smokvom” živi jedan jednostavan a jako moćan zaziv Duha Svetoga. Polodnosno i kvalitetno ispunjeno poslijepodne završili smo sa Svetom misom (zahvalnicom) u crkvi. Prekasni mladi ljudi koji su upoznali Njega i žele tu Ljubav podjeliti s drugima, poželio sam i sam biti takav. Za mene je formacija kao takva ispunila svoju svrhu, On je bio prisutan a to je najbitnije.“ L.M.

“Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove.” (Lk 10, 3)
F.S.

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content