Search
Close this search box.

Osvrt na formaciju novih Kursiljo suradnika

“Govorio im je: »Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju.” (Lk 10,2)

Nova akademska godina, novi mladi koji žude za Kristom. Žetva je doista velika, a radnika nikad previše. Gospodin je uslišao naše molitve i poslao nove radnike. Da bi im doček bio što ljepši i da bi dobili dodatni poticaj grupica animatora je odlučila organizirat dvije formacije za nove suradnike. 30ak novih animatora se odazvalo Gospodinovom pozivu i proveli su cijeli vikend u Ludbregu od 22. – 24.9., te još 9 njih 4.11. u župi sv. Petra u Zagrebu.

Kroz formacije smo se upoznavali sa pokretom Kursiljo, proučavali teme Kursiljo tečaja, učili kako se kvalitetno pripremiti za pisanje svjedočanstva. Kroz zabavu smo naučili preko desetak novih igara, promišljali smo o svojim motivima za animiranje i kroz grupni rad pokušali doći do nekih zajedničkih zaključaka i rješenja u specifičnim situacijama. Duhovnu notu svim događanjima su nam dali vlč. Andrija, vlč. Petar, vlč, Kristijan i vlč. Mate. U župi sv.Petra ugostio nas je vlč. Boris. Sve ono što smo naučili, utvrdili i sva ona pitanja koja su se pojavila smo predali Gospodinu na klanjaju pred Presvetim i pred Predragocjenom Krvi Kristovom.

Na kraju tih lijepih susreta gorljiva srca smo otišli svojim kućama u iščekivanju žetve na koju nas Gospodin poziva.
DOJAM JEDNOG OD SUDIONIKA:

„Nakon ovogodišnjeg susreta na Krapnju i osobnog oduševljenja s pristupom i odnosom prekrasnih animatora na terminu, potaknut sam pridružiti se toj vrijednoj ekipi i dati dio sebe za druge ali prvo treba naučiti kako. Pozvani na jednodnevnu formaciju u subotu 4.11.2017 potegao sam iz Požege za Zagreb u župu Sv.Petra s malim uzbuđenjem i neizvjesnosti. Oko 11:00h po lokalnom vremenu, mala (odabrana) ekipica susrela se pred crkvom. Upoznali smo se, odmah zaboravili imene jedni drugih te se zaputili u župne prostorije na početak formacije. Za naše čitatelje, nismo odabrani zbog svoje posebnosti već zbog toga što nismo bili na prvoj formaciji, a sada je ona ponovljena zbog nas, tako da ubiti i jesmo posebni. Za Kursiljo je svaki pojedinac važan i poseban. U župnim prostorijama dočekali su nas dragi animatori Dajana, Marijana i Filip, vrijedna i nasmijana trojka s mog ovogodišnjeg termina. Susret je počeo molitvom, razgovorom i upoznavanjem s planom i programom. Podjelili smo se u dvije grupe, a sve je bilo organizirano i svaka minuta je imala svoju svrhu. Minute za druženje i smijeh, minute za učenje i edukaciju o animatorstvu, minute za molitvu i nagovor mladog i mudrog svećenika Borisa o cilju animatorstva. Boris aka “pod Smokvom” živi jedan jednostavan a jako moćan zaziv Duha Svetoga. Polodnosno i kvalitetno ispunjeno poslijepodne završili smo sa Svetom misom (zahvalnicom) u crkvi. Prekasni mladi ljudi koji su upoznali Njega i žele tu Ljubav podjeliti s drugima, poželio sam i sam biti takav. Za mene je formacija kao takva ispunila svoju svrhu, On je bio prisutan a to je najbitnije.“ L.M.

“Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove.” (Lk 10, 3)
F.S.

Podijelite objavu

Skip to content