Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Hrvatskom nacionalnom svetištu Svetog Josipa, Karlovac

Dva dana Kursilja za krizmanike u Karlovcu prošla su u trenu, ali Bog je to vrijeme učino uistinu posebnim – takvim da ga se možemo sjećati još dugo. To je vikend u kojem su se susreli svećenici, animatori, krizmanici i Bog. Na tečaju je sudjelovalo više od 50 krizmanika, a svojim su ih svjedočenjem vjere obogatili animatori: Suzana Stanković-rektorica, Josip Biočić, Irina Horvatek, Luka Sente, Karla Matković, Filip Sesar, Dario Otmačić-gitara, Štefanija Marić, Lucijano Jakšić, Ivana Hrebak Jakšić i animatorice iz župe koje su pripremile igre za krizmanike.

Prvi je dan vlč. Matija Pavlaković – domaći sin, rektor sjemeništa imao osobno svjedočenje, također je održao temu o sakramentima te nas nadahnjivao svojim primjerom. Uz njega je kapelan Filip Pavlović slavio svetu misu i predvodio klanjanje kojim smo dan i završili. Svjedočenja smo slušali svi zajedno pred Isusom u crkvici u Hrnetiću, a baš ta Božja blizina učinila je taj dan čudesnim, posebno za one koji su pristupali svetoj ispovijedi prvi put nakon nekoliko godina. 
Drugi je dan Kursiljo održan u dvorani Nacionalnog svetišta sv. Josipa, a završetak programa bilo je slavljenje svete mise koju je predvodio mons. Antun Sente ml. koji već dugi niz godina nastoji svojim krizmanicma približiti vjeru kroz Kursiljo tečaje, a koji je ujedno održao kratko predavanje o Duhu Svetom. 

Domaćini su se pobrinuli da se osjećamo kao kod svoje kuće i omogućili nam sve kako bismo krizmanicima mogli posvjedočiti što Bog čini u našim životima. Lijepo je osjetiti da nas Bog treba i da ga možemo približiti drugima preko pjesme, osmijeha ili riječi.

Ovo su neki od dojmova krizmanika:

  • Drago mi je što sam odvojila vrijeme za ovaj duhovni susret, zato što je bilo jako lijepo i zabavno. Svaka tema me se dojmila, kada se dogodi preokret da opet ideš na misu, moliš se svaki dan i pronađeš Boga.
  • Drago mi je što sam došla jer sam čula puno različitih i zanimljivih životnih priča, upoznala se malo bolje sa sakramentom kojeg ću primiti i uspjela se ispovijediti i klanjati u zajdeništvu. Najviše bih izdvojila razgovore u grupi. Moj odnos s Bogom se promijenio, počela sam ga shvaćati drugim očima i otvorenijim srcem.
  • Nakon ovog susreta mi se zasigurno promijenio odnos s Bogom. Shvatila sam da bih se trebala više zbližiti s Bogom.

 

De colores!
I.H.J.

Podijelite objavu

Skip to content