Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Ivancu, listopad 2016

U župi sv. Marije Magdalene u Ivancu, od 14.-16. listopada održan je Kursiljo, krizmanički tečaj. Rektorica Nikolina Sever je vodila tečaj uz pomoć animatora Stele Posavec, Nere Pesamosce, Lucije Šambar, Zvonimira Jakopa, Doroteje Kontrec, Anike Sačić, Nikole Smrečkog, Luke Korena, Lorene Ćibarić, Barbare Petrinjak i Monike Maloić. Na tečaju je sudjelovalo 41 krizmanika i dvoje prošlogodišnjih krizmanika koji su ponovo željeli osjetiti radost Kursilja.

Prvi dan započeo je uvodnim blagoslovom vlč. Petra Mlakara koji je bio ravnatelj ovog tečaja i koji je održao svećeničke teme. Nakon kratkog predstavljanja animatora i prezentacije Drvenci bilo je upoznavanje unutar stola. Kasnije su uslijedile teme „Tko sam ja“(vlč. Petar) i „Traganje za vrijednošću“(Anika) i „Tri Kristova pogleda“(vlč. Petar). Dan smo završili klanjanjem i zahvaljivanjem u crkvi.
Drugi dan započeli smo jutarnjom molitvom i nastavili ga brojnim temama naših animatorica: „Apostolat“(Doroteja), „Kršćanski život je drugačiji“(Katarina), „Produbljivanje“(Barbara), „Kršćanin u svojoj Crkvi“(Nikolina), „Zapreke u kršćanskom životu“(Stela) i „Kralježnica“(Anika). Taj dan smo također iskoristili za igru, pjevanje, zajednički ručak i najvažnije od svega imali smo priliku da se ispovijedimo. Za vrijeme ispovijedi animatori su molili krunicu.
Treći dan je započeo jutarnjom molitvom i Lucijinom temom „Mi i svijet“, a nakon igranja i druženja Luka je imao temu „Prijateljska zajednica“ te smo se zajedno pripremili za sv. Misu na kojoj su sudjelovali neki od roditelja krizmanika. Na kraju misnog slavlja svi krizmanici su primili Kursiljo križiće koji će im biti uspomena na predivno iskustvo Kursilja. Nakon sv. Mise i zajedničke fotografije krizmanici su napisali svoje dojmove dok su se animatori družili s roditeljima.
Župnik, vlč. Zoran Gložinić svima se zahvalio na uloženom trudu i vremenu koje smo odvojili, a i ovim putem mi zahvaljujemo njemu i kapelanu vlč. Petru Mlakaru na gostoprimstvu te zahvaljujemo svima koji su danonoćno molili da tečaj prođe dobro i da krizmanici osjete Božju prisutnost. A kako su sve zajedno doživjeli i proživjeli sami krizmanici, pročitajte u nastavku 😉

Lorena Ćibarić

Je li ti drago što si ovaj susret izdvojio/la za duhovni susret i zašto?
2. Koja te se tema posebno dojmila? U kojoj si temi (animatoru) osjetio/la poseban Božji dodir?
3. Što bi izdvojio/la od ostalih sadržaja? Gdje te Bog dotakao? Kako ti je bilo u grupi? (zajednička molitva, razgovor u grupi, pjesme, klanjanje, igre, molitveni lanac…)
4. Je li ti se nakon ovog susreta promijenio odnos prema Bogu? Kakve promijene su nastupile?
5. Imaš li kakve prijedloge ili primjedbe na program i sadržaj susreta?
6. Ocijeni svoje vrijeme provedeno ova tri dana:
0 -izgubljeno vrijeme; 1 – vrijeme provedeno u dosadi; 2 – tako -tako, zadovoljavajuće;
3- dobro iskorišteno vrijeme; 4 – neočekivano dobro iskorišteno vrijeme; 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme
7. Nakon ovog vikenda, vidiš li se u nekoj aktivnosti u župi gdje bi se mogao uključiti?(zbor, Kursiljo zajednica mladih, čitač, animator…)

  • Jako mi je drago, ova tri dana mi je bilo veličanstveno. 2. Sve teme su odlične i sve te teme su jednak Božji dar. 3. Društvo u grupi je savršeno i animatori su odlični. 4. Promjenio mi se odnos s Bogom. 5. Nemam nikakve primjedbe sve je bilo super. 6. Čista 5. 7. Ne baš, imam jako puno drugih aktivnosti pa bi mi bilo previše, ali pokušat ću i vrijeme posvetiti Bogu.
  • Da, jer sam dobio drugi pogled na Crkvu. 2. Najbolja tema mi je bila Zapreke u kršćanskom životu. 3. Razgovor u grupi. 4. Ne tek nakon drugog. 5. Ne, nemam. 6. 4. 7. Ne znam, možda
  • Drago mi je jer nije bilo dosadno. 2. Duh Sveti. 3. U grupi mi je bilo super. Izdvojio bi razgovor u grupi jer mi je bilo bolje od ostalih navedenih aktivnosti. 4. Odnos prema Bogu mi se promijenio. 5. Nemam. 6. 4. 7. Ne.
  • Da, drago mi je zato jer smo puno toga naučili i igrali zanimljive igrice. 2. Dojmila se tema od Doroteje, poseban dodir sam osjetio u temi kada nešto tužno kažemo, pa objasnimo. 3. Bog me potaknuo u onoj prezentaciji gdje je bio prikazan Otac Sin i Duh sveti. Bilo mi je super i zabavno. 4. Da promijenio se. 5. Nemam primjedbne. 6. 4. 7. Mogao bih se uključiti u čitača.
  • Da, zato jer mi je bilo super. 2. Kod Doroteje i Katarine. 3. U grupi mi je bilo super , a animatorica Lucija odlična. 4. Da, jeje. Puno je bolje. Bolje se kužimo. 5. Ništa, sve je super.6. 4. 7. Nigdje jer sam dosta sramežljiva =(
  • Da, bilo je zabavno i poučno. 2. Od Doroteje K. 3. Na klanjanju sam osjetio Boga, a u grupi je bilo super. 4. Da, promijeno se odnos prema Bogu, saznao sam više o kršćanstvu. 5. Ne, sve je bilo dobro! 6. 5. 7. Ne znam.
  • Da drago mi je jer sam bolje upoznala Boga i kako on djeluje. 2. Posebno me se dojmila tema Mi i svijet. Božji dodir sam osjetila u temi Kršćanski život je drugačiji. 3. Super su bile igre i pjesme. U grupi mi je bilo super. Imali smo odlične animatore. 4. Shvatila sam koliko Bog može pomoći. 5. Nemam primjedbe jer je sve bilo super. 6. 5. 7. Već čitam i pjevala sam u zboru
  • Da, drago mi je jer sam kroz razna svjedočanstva osjetila Božju blizinu i Njegovu neizmjernu ljubav. 2. U temi Kršćanin u svojoj Crkvi (Nikolina S.) i Kršćanski život je drugačiji (Katarina P.) 3. U grupi mi je bilo super, a Bog me dotaknuo u svakom svjedočanstvu i mogu reći da sam duhovno obnovljena. 4. Da, iako sam i prije vjerovala sada mogu reći da vjerujem još više i da je moj odnos s Bogom puno snažniji. 5. Ne, sve mi se svidjelo i bilo odlično. 6. 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme. 7. Možda Kursiljo zajednica mladih jer mi je bilo odlično u ova 3 dana

Podijelite objavu

Skip to content