Osvrt na krizmanički tečaj u Ludbergu, 7-9.10.2016

Prvi krizmanički tečaj u pastoralnoj godini 2016./2017.

Od 07.-09.10. 2016. u pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Ludbregu, za četrdesetak krizmanika, održan je 70. Kursiljo u Varaždinskoj biskupiji. Pod budnim okom župnog vikara, vlč. Kristijana Stojka, koji se odlično snašao u ulozi ravnatelja, i rektorice Nikoline Tomašić – sve je išlo prema planu.
Kroz svećeničke teme vlč. Kristijana (Tko sam ja?/Bog Otac/ Isus Krist/Vjera, ufanje i ljubav/Sakramenti i Duh Sveti), i teme animatora: Anika S. („Traganje za vlastitom vrijednošću“ i „Mi i svijet“), Nikolina i Lovro M. („Kršćanski život je drugačiji“), Nikolina T. („Produbljivanje“ i „Apostolat“), Matija K.(„Kralježnica“), Juraj T. („Kršćanin u svojoj Crkvi“), Stela P.(„Zapreke u kršćanskom životu“), Luka K. („Prijateljska zajednica) – mladi su dobili uvid u drukčiju sliku Boga, Boga koji je ljubav i milosrđe.

Posebna je radost bila vidjeti razigranost i mladost Crkve, koja je svoju razdraganost pokazala u raznim igrama. Cijelo vrijeme tečaja, molitvom i podrškom u obliku sms-a, pratili su nas brojni znani i neznani prijatelji. Župnik, mons. Josip Đurkan, nam je širom otvorio vrata svoje župe, a tete kuharice su se zajedno s roditeljima pobrinule da ne uzmanjka raznih delikatesa.
Tečaj smo završili sa svečanom sv.Misom u kojoj su sudjelovali krizmanici u pokajničkom činu, prinosu darova i molitvi vjernika. Na kraju je vlč. Kristijan sve roditelje krizmanika pozvao na kratko druženje u pastoralni centar gdje su imali priliku čuti kako smo mi, suradnici Kursilja doživjeli tečaj i predstavljen im je boravak na otoku Krapnju. Već ima zainteresiranih – kako za odlazak na Krapanj tako i za uključivanje u animatore.
Iz „Centra svijeta“, pozvani smo ići u svijet, biti sol zemlje i svjetlo svijeta. Neka nas u tome vodi i nadahnjuje zagovor i zaštita naše nebeske Majke koju posebno slavimo u ovom mjesecu. A kako su sve doživjeli krizmanici, možete pročitati u necenzuriranim dojmovima naših novih, mladih prijatelja 😉

A. S.

1.Je li ti drago što si ovaj vikend izdvojio/la za duhovni susret i zašto?
2.Koja te se tema posebno dojmila? U kojoj si temi(animatoru)osjetio/la poseban Božji dodir?
3.Što bi izdvojio/la od ostalih sadržaja? Gdje te Bog dotakao? Kako ti je bilo u grupi – zajednička molitva, razgovor u grupi, pjesme, klanjanje, igre, molitveni lanac…?
4.Je li ti se nakon ovog susreta promijenio odnos prema Bogu? Kakve promjene su nastupile?
5.Imaš li kakve prijedloge ili primjedbe na program i sadržaj susreta?
6. Ocijeni svoje vrijeme provedeno ova tri dana: 0 – izgubljeno vrijeme; 2 – tako-tako, zadovoljavajuće; 3 – dobro iskorišteno vrijeme; 4 – neočekivano dobro iskorišteno vrijeme; 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme. Možeš odgovoriti na pitanja ili dojmove iznijeti u slobodnom stilu. Ako želiš možeš se i potpisati.

  • Drago mi je 2.Kršćanin u svojoj crkvi – Juraj T. 3. 4.Da 5.Ne. 6.5
  • Da jer je bilo super. 2. 3. 4. 5.Nemam. 6.4.
  • Drago mi je 2. Traganje za vrijednošću 3. U grupi mi je bilo super 4. 5. Nemam primjedbe 6.4.
  • Da. Jer je bilo zabavno 2. 3. U grupi je bilo odlično 4. Ne 5. Ne 6. 4
  • Jeje, jer smo se zabavljali. 2. Neznam 3. 4. Jeje. 5. Nemam 6.
  • Pa jer je lijepo 2. Vlč. Kristijan 3. Super 4. Da. Neznam 5. Ne 6. 5 – najbolje
  • Meni se jako svidio ovaj vikend zato što je bilo jako zabavno. Jako posebno mi se svidila Lukina tema zato što je najbolje objasnio svoju temu. U grupi mi je bilo odlično i super. Više i bolje sam se približio Bogu. Nemam nikakve primjedbe na ovu duhovnu obnovu i ocjenjujem je s 5!!!
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret. 2. Prijateljska zajednica. 3. U grupi je bilo dobro i igre su bile zanimljive. 4. Nisam skužila nikakve promjene, ali se nadam da hoću. 5. Nemam nikakve prijedloge ni primjedbe. 6. Ocjena: 5- najbolje
  • Jako mi je drago što sam prošla ovaj tečaj jer sam upoznala mnogo divnih ljudi i animatori su zaista super. Najviše me dojmilo Kršćanin u svojoj Crkvi od Juraja jer je pričao da je morao „skrivati“ svoju vjeru. U sličnim situacijama sam se i ja našla. Rad u grupama je bio zaista sjajan, animator (Matija) je bio zaista super i… Odnos prema Bogu se puno promjenio, dobila sam drugačiju sliku. Nemam nikakve zamjere. Ocjena 5
  • Da drago mi je. Zato jer je ovo što još u životu nisam probao. 2. Najzanimljivija tema mi je bila Kršćanin u svojoj crkvi. Svi animatori su bili super. 3. Od ostalih sadržaja bi izdvojio da sve sto sam proživio u ova 3 dana je nest predivno. Bog me takao sa tuznim pričama. U grupi mi je bilo zakon. 4. Da promjenio se mi je. Promjene su nastupile to sto su mi svi otvorili malo sire oči, gledam i vjerujem jos vise u Boga. 5. Nemam nikakav prijedlog 6. 5. Najbolje vrijeme ikad

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content