Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Ludbergu, 7-9.10.2016

Prvi krizmanički tečaj u pastoralnoj godini 2016./2017.

Od 07.-09.10. 2016. u pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Ludbregu, za četrdesetak krizmanika, održan je 70. Kursiljo u Varaždinskoj biskupiji. Pod budnim okom župnog vikara, vlč. Kristijana Stojka, koji se odlično snašao u ulozi ravnatelja, i rektorice Nikoline Tomašić – sve je išlo prema planu.
Kroz svećeničke teme vlč. Kristijana (Tko sam ja?/Bog Otac/ Isus Krist/Vjera, ufanje i ljubav/Sakramenti i Duh Sveti), i teme animatora: Anika S. („Traganje za vlastitom vrijednošću“ i „Mi i svijet“), Nikolina i Lovro M. („Kršćanski život je drugačiji“), Nikolina T. („Produbljivanje“ i „Apostolat“), Matija K.(„Kralježnica“), Juraj T. („Kršćanin u svojoj Crkvi“), Stela P.(„Zapreke u kršćanskom životu“), Luka K. („Prijateljska zajednica) – mladi su dobili uvid u drukčiju sliku Boga, Boga koji je ljubav i milosrđe.

Posebna je radost bila vidjeti razigranost i mladost Crkve, koja je svoju razdraganost pokazala u raznim igrama. Cijelo vrijeme tečaja, molitvom i podrškom u obliku sms-a, pratili su nas brojni znani i neznani prijatelji. Župnik, mons. Josip Đurkan, nam je širom otvorio vrata svoje župe, a tete kuharice su se zajedno s roditeljima pobrinule da ne uzmanjka raznih delikatesa.
Tečaj smo završili sa svečanom sv.Misom u kojoj su sudjelovali krizmanici u pokajničkom činu, prinosu darova i molitvi vjernika. Na kraju je vlč. Kristijan sve roditelje krizmanika pozvao na kratko druženje u pastoralni centar gdje su imali priliku čuti kako smo mi, suradnici Kursilja doživjeli tečaj i predstavljen im je boravak na otoku Krapnju. Već ima zainteresiranih – kako za odlazak na Krapanj tako i za uključivanje u animatore.
Iz „Centra svijeta“, pozvani smo ići u svijet, biti sol zemlje i svjetlo svijeta. Neka nas u tome vodi i nadahnjuje zagovor i zaštita naše nebeske Majke koju posebno slavimo u ovom mjesecu. A kako su sve doživjeli krizmanici, možete pročitati u necenzuriranim dojmovima naših novih, mladih prijatelja 😉

A. S.

1.Je li ti drago što si ovaj vikend izdvojio/la za duhovni susret i zašto?
2.Koja te se tema posebno dojmila? U kojoj si temi(animatoru)osjetio/la poseban Božji dodir?
3.Što bi izdvojio/la od ostalih sadržaja? Gdje te Bog dotakao? Kako ti je bilo u grupi – zajednička molitva, razgovor u grupi, pjesme, klanjanje, igre, molitveni lanac…?
4.Je li ti se nakon ovog susreta promijenio odnos prema Bogu? Kakve promjene su nastupile?
5.Imaš li kakve prijedloge ili primjedbe na program i sadržaj susreta?
6. Ocijeni svoje vrijeme provedeno ova tri dana: 0 – izgubljeno vrijeme; 2 – tako-tako, zadovoljavajuće; 3 – dobro iskorišteno vrijeme; 4 – neočekivano dobro iskorišteno vrijeme; 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme. Možeš odgovoriti na pitanja ili dojmove iznijeti u slobodnom stilu. Ako želiš možeš se i potpisati.

  • Drago mi je 2.Kršćanin u svojoj crkvi – Juraj T. 3. 4.Da 5.Ne. 6.5
  • Da jer je bilo super. 2. 3. 4. 5.Nemam. 6.4.
  • Drago mi je 2. Traganje za vrijednošću 3. U grupi mi je bilo super 4. 5. Nemam primjedbe 6.4.
  • Da. Jer je bilo zabavno 2. 3. U grupi je bilo odlično 4. Ne 5. Ne 6. 4
  • Jeje, jer smo se zabavljali. 2. Neznam 3. 4. Jeje. 5. Nemam 6.
  • Pa jer je lijepo 2. Vlč. Kristijan 3. Super 4. Da. Neznam 5. Ne 6. 5 – najbolje
  • Meni se jako svidio ovaj vikend zato što je bilo jako zabavno. Jako posebno mi se svidila Lukina tema zato što je najbolje objasnio svoju temu. U grupi mi je bilo odlično i super. Više i bolje sam se približio Bogu. Nemam nikakve primjedbe na ovu duhovnu obnovu i ocjenjujem je s 5!!!
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret. 2. Prijateljska zajednica. 3. U grupi je bilo dobro i igre su bile zanimljive. 4. Nisam skužila nikakve promjene, ali se nadam da hoću. 5. Nemam nikakve prijedloge ni primjedbe. 6. Ocjena: 5- najbolje
  • Jako mi je drago što sam prošla ovaj tečaj jer sam upoznala mnogo divnih ljudi i animatori su zaista super. Najviše me dojmilo Kršćanin u svojoj Crkvi od Juraja jer je pričao da je morao „skrivati“ svoju vjeru. U sličnim situacijama sam se i ja našla. Rad u grupama je bio zaista sjajan, animator (Matija) je bio zaista super i… Odnos prema Bogu se puno promjenio, dobila sam drugačiju sliku. Nemam nikakve zamjere. Ocjena 5
  • Da drago mi je. Zato jer je ovo što još u životu nisam probao. 2. Najzanimljivija tema mi je bila Kršćanin u svojoj crkvi. Svi animatori su bili super. 3. Od ostalih sadržaja bi izdvojio da sve sto sam proživio u ova 3 dana je nest predivno. Bog me takao sa tuznim pričama. U grupi mi je bilo zakon. 4. Da promjenio se mi je. Promjene su nastupile to sto su mi svi otvorili malo sire oči, gledam i vjerujem jos vise u Boga. 5. Nemam nikakav prijedlog 6. 5. Najbolje vrijeme ikad

Podijelite objavu

Skip to content