Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Jastrebarskom (2. – 4.10.2020.)

Od 2. do 4. listopada održao se krizmanički tečaj u župi sv. Nikole biskupa

Ugostio nas je vlč. Filip Marić, župnik

Tečaj smo započeli u Petak uvodnom pjesmom i predstavljanjem animatora i rektorice koja nas je uvela u daljnji program. Nastavili smo sa pričom o „Drvencima“.Krizmanici su mogli i ćuti svećeničku temu gdje nam je vlč. Filip govorio o tome „Tko sam ja?“. Tea nam je  kroz svoje svjedočanstvo u temi „Traganje za vrijednošću“ ispričala gdje se sve tražila prije nego što je pronašla svoju vrijednost u Bogu. Dan smo završili klanjanjem pred Isusom u Presvetom Oltarskom sakrametnu.

Subotu smo započeli jutarnjom molitvom i pjesmom, nakon čega smo pročitali i neke od pisama podrške te smo nastavili sa svećeničkom temom „Milost“ gdje nam je vlč. Matej, župni vikar ispričao malo više o tome što bi to bila „Milost“. , usljedio je naš Dragutin koji nam je pričao kako je to krščanski život drugačiji, animator Vjeko nam je pričao o tome kako je on produbljivao svoj odnos s Bogom kroz temu „Produbljivanje“ a mladi zaručnički par Alen i Karla pričali su nam o čistom i svetom hodanju! Dan smo završili kratkom katehezom o sakramentu svete ispovijedi i slavljem svete Euharistije koju je predslavio vlč.Filip

U nedjelju smo opet započeli pjesmom i molitvom nakon čega nam je vlč. Matej pričao o trećoj Božanskoj osobi, Duhu svteom, onda nam je Ante govorio kako je to biti u svijetu ali ne od svijeta u temi „Apostolat“, završili smo tečaj Svetom Misom sa narodom i susretom s roditeljima kojima smo ukratko ispričali što smo radili kroz cijeli vikend

Nakon tema, kroz cijeli vikend, slijedio je rad u grupama u kojima su krizmanici imali priliku pričati o poslušanim temama!

 

Neki od dojmova sudionika:

“Ovaj vikend naučila sam puno viši o Crkvi, molitvi, prijateljstvu, zajednici I doživjela jako lijepo I poučno iskustvo.”

“Moj odnos prema Bogu se totalno promjenio. Došla sam sa mišljenjem da će sve biti dosadno I slično, a ustvari bilo je to najbolje iskustvo u mom životu.”

“Potaknulo me na više molitve I razmišljanja o Bogu, potaknulo me da budem bolja osoba, bolji prijatelj I da poštujem tuđa mišljenja.”

Podijelite objavu

Skip to content