Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Mariji Bistrici – 14. i 15. siječnja 2023.

Ovog se vikenda u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici održao tečaj za krizmanike u kojem je sudjelovalo šezdesetak krizmanika i čak 14 animatora od kojih su 4 bile župne animatorice. S nama su bili i župnik Domagoj te bogoslov Antonio. Svoje druženje animatori su započeli već u petak predvečer kako bi se bolje upoznali i povezali te kako bi što spremniji dočekali krizmanike dan nakon.

Subota je bila intenzivan dan, no naši animatori, vođeni Duhom Svetim i rektoricom Katicom učinili su sve kako bi krizmanicima kroz svjedočenja, igre i pjesmu približili Isusa. Započeli smo dan jutarnjom molitvom i pričom o Drvencima, nakon čega nam je vlč. Domagoj kroz svoju temu pomogao da spoznamo ”Tko sam ja?”. Uslijedili su rad u grupama pa igre kojim su animatorice Roberta i Sara oduševile krizmanike i rasplamsale u njima žar za nastavak tečaja. Šimun je kroz svoju temu posvjedočio krizmanicima kako je on tragao za svojom vrijednošću, a potom smo pogledali i video ”Povratak Isusu”. Nakon što smo u grupama porazgovarali o svojim traganjima, uslijedila je naša Petra i njezino svjedočanstvo ”Kršćanski život je drugačiji”. Uslijedile su ponovo igre, a potom i ples koji se krizmanicima jako svidio. Nakon ovog razigranog dijela, prvo smo slušali temu ”Kralježnica” koju je kroz svoj život krizmanicima približio Vjeko, a potom ”Milost i sakramente” vlč. Domagoja te smo pogledali filmić ”Lifehouse”. Nedugo nakon stigli su nam Dora i Tomo koji su krizmanicima posvjedočili na temu ”Čistoće”, a zatim odgovarali na neiscrpna i zanimljiva pitanja krizmanika. Nakon cijelog dana i svega što su doživjeli, vlč. Domagoj je pokorničkim bogoslužjem još jednom potaknuo krizmanike da propitaju svoj odnos s Bogom, svoju savjest i susretnu se s Isusom u sakramentu sv. Ispovjedi. Pomalo umorni, ali ispovjeđeni i radosni, zaputili smo se na sv. Misu u prekrasnoj kapelici. Animatori su svoj dan završili zajedničkim križnim putom i molitvama sv. Brigiti.

Zadnji dan ovog tečaja započeli smo jutarnjom Kursiljo molitvom nakon čega su uslijedile vrlo zanimljiva tema ”Duh Sveti” bogoslova Antonia i tema ”Apostolat” u kojoj nam je Anto ispričao kako on živi kao Isusov apostol. Krizmanicima smo za kraj ispričali ukratko o Krapnju a Petra i Vjeko su to potkrijepili i svojim osobnim doživljajima. Nedjelju smo završili svetom Misom u kojoj smo radosno zahvalili Gospodinu što je baš nas okupio na ovom tečaju i na svim plodovima koje smo i mi i krizmanici osjetili ovaj vikend. De colores!

DOJMOVI:

Odnos s Bogom mi se jako promijenio tokom ovog tečaja, imala sam osjećaj kao da osjećam Božju prisutnost

Posebni mi je bilo lijepo to što svi prihvaćaju sve bez obzira kakvi smo.

Ovaj vikend sam naučio da uvijek postoji prilika za obraćenje i da nas Bog neizmjerno voli i ljubi bez obzira na sve.

Podijelite objavu

Skip to content