Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Murskom Središću (7.10.-9.10.2022.)

Od 7. do 9.10. u Murskom Središću, u župi Marije Kraljice i sv. Ladislava,  održan je tečaj za trideset i tri krizmanika pod vodstvom rektorice Jelene Vukadin. Svećenik na terminu bio je vlč. Stjepan Najman, a animirali su Marija Draganović, Petra Palijan, Lucija Marija Bilić, Karlo Mitrović i Andrija Turković.

Tečaj je započet prezentacijom o Drvencima u kojoj su se krizmanici, već na samom početku tečaja, susreli s nepogrešivom i svemoćnom stvaralačkom snagom Očevom, a tu je misao još više osnažio velečasni Stjepan Najman održavši temu Tko sam ja?.  Nakon prve svećeničke, uskoro je uslijedila i prva laička tema, Traganje za vrijednošću, u kojoj je animatorica Lucija Marija Bilić posvjedočila o pronalasku istinske radosti i utjehe koje je doživjela jedino u Božjoj prisutnosti. Nakon prvih radova u grupi, u duhu molitve s pjesmom, završen je prvi dan tečaja.

Sljedeći dan je u istom tom duhu započeo. Uslijedila je svećenička tema Milost nakon koje je posvjedočila animatorica Marija Draganović u temi Kršćanski život je drugačiji ističući milost kršćanskog života kojeg ona živi. Uskoro je došao red na sljedeću svećeničku temu, Sakramenti, a nakon nje, Diana i Marin Periš, osnažili su nas temom Čistoća nakon koje su odgovarali na anonimna pitanja krizmanika. Nakon navedenih tema uslijedile su igre koje su nas još više obradovale i zbližile, a nedugo nakon njih i zajednički ručak. Nakon tjelesne okrepe svojom temom Zapreke i Kralježnica za duh se pobrinula animatorica Petra Palijan. Nakon svih subotnjih tema uslijedila je Sveta Misa prije koje su krizmanici imali priliku za sakrament Svete Ispovijedi, a dan je završen klanjanjem.

Zadnji dan tečaja otvoren je temom Duh Sveti, a nošen tim istim Duhom, svoje apostolsko djelovanje u temi Apostolat posvjedočio je animator Andrija Turković. Nakon zadnjeg rada u grupi tečaj je završen Svetom Misom nakon koje su se animatori pozdravili sa svojim krizmanicima sa željom da svo sjeme koje su bacili u njihova srca urodi prekrasnim plodovima.

Lucija Marija Bilić

Meni se ovaj tečaj sviđao, jer smo svi bili u zajednici, družili smo se, dijelili svoj život, situacije, tragedije. Tema Lucije Marije me baš dotakla, a od ostalih animatora je također bilo zanimljivo. Ovaj tečaj moram priznati da me promijenio, više cijenim stvari koje imam, pokušat ću se više približiti Bogu.

Bilo mi je lijepo družiti se s prijateljima i Bogom. Posebnost sam doživjela dok su animatori govorili o svojim životima. Više cijenim Boga poslije ovih 3 dana provedenih u crkvi. Bogu sam zahvalna na svemu.

Bilo mi je lijepo, svi su bili otvoreni o svojim problemima.

Ovaj tečaj je bio jako poučan za mene. Osjećao sam se posebno u temi gdje smo razgovarali kako nas je Boga stvorio jedinstvenima, ostale teme su isto bile poučne. Očekujem da ću poslije ovoga biti više svjestan koliko nas Bog voli, mislim da ću biti više zadovoljan što idem u crkvu i da ću prijatelje poučavati o vjeri.

Podijelite objavu

Skip to content