Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Pitomači

Od 9. do 13. ožujka 2018. u župi sv.Vida u Pitomači održan je mali tečaj kršćanstva za krizmanike.Tamo su nas dočekali vlč. Ivica Puškadija i vlč. Siniša Blatarić. Tečaj je započeo u petak navečer pričom o Drvencima koja nas je podsjetila koliko je svatko od nas dragocjen i jedinstven,unikat kojeg je satkao naš Stvoritelj.Vlč. Siniša približio nam je sliku Krista progovorivši o tome tko je naš Otac.Prvu večer imali smo prilike čuti  svjedočanstvo animatorice Anike S. koja nam je ispričala o svom traganju za vrijednošću.Drugi dan smo započeli molitvom te svjedočanstvom Lorene Ć. koja nam je ispričala što za nju znači biti kršćanin u svojoj Crkvi.Prije ručka dotakli smo se teme predbračne čistoće,što ona znači i kakvu vrijednost ima u kršćanskom životu,a o tome su nam posvjedočili vlč. Siniša Blatarić i animatori Luka i Anika. Poslije ručka imali smo priliku za sakrament sv. Ispovijedi te smo slušali svjedočanstva Nikole S.(Produbljivanje),Katarine P.(Zapreke u kršćanskom životu) i Luke Š.(Kralježnica).Dan upotpunjen svjedočanstvima,igrama,zajedništvom i radošću završili smo Klanjanjem pred Presvetim u župnoj crkvi koje su pjesmom upotpunile animatorice Petra P. i Tena G.U nedjelju smo kroz temu vlč. Siniše slušali o tome tko je to Duh Sveti te smo neposredno prije sv. Mise predočili njezinu vrijednost prezentacijom. Kao zaključak, svoje svjedočanstvo dao je i Luka K. u temi „Prijateljska zajednica“,istaknuvši kako nakon krizmaničkog tečaja dolazi 4.dan-dan kad se ponovo vraćamo u onaj stari svijet(škola,obaveze,obitelj).Sv. Misa koju su animirali sami krizmanici uz pomoć animatora bila je vrhunac našeg tečaja.

Nakon mise zajedno sa krizmanicima, animatori su iznijeli svoje dojmove te svima zahvalili i poslali poruke ohrabrenja: To što smo primili ne bismo trebali zadržavati u sebi nego dati drugima jer je naša zadaća biti apostol u današnjem svijetu. Mi smo možda jedino Evanđelje koje će itko pročitati te bismo zato trebali neprestano naviještati Gospodina-propovijedati djelima,a ako bude potrebno,onda i riječima.Na primjeru ovih mladih animatora,krizmanici su uvidjeli kako ne postoji problem koji Bog neće riješiti, sve što trebamo je prepustiti Mu se i pustiti neka nas vodi On koji nas iz dana u dan obilato nagrađuje brojnim blagoslovima.Kroz što su krizmanici osjetili poseban Božji dodir te kako im se sam tečaj svidio možete vidjeti u slijedećim dojmovima.

Tena Grlica

Dojmovi krizmanika:

  • Drago mi je što sam izdvojila vrijeme da dođem na duhovni susret, zato što su animatori predobri.
  • Rad u grupi je jako zanimljiv zato što upoznajemo druge ljude i njihov odnos s Bogom.
  • Klanjanje mi daje mir u duši
  • Ovaj susret je dodatno osnažio moju vjeru i odnos s Bogom te sam još osjetila da je On uvijek tu dok ga mi želimo u svojim srcima.
  • Tema o prijateljstvu me se baš dojmila.
  • Poseban mi je bio rad u grupi jer smo se stvarno svi otvorili, igre koje su nas dodatno opustile i zabavile.

Podijelite objavu

Skip to content