Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj župi sv. Josipa Radnika u Gajnicama (6.-8.3.2020.)

Od 6. do 8. ožujka 2020. godine u župi sv. Josipa Radnika u Gajnicama, održan je Kursiljo, mali tečaj kršćanstva. Tamo nas je odlično ugostio vlč. Tomislav Šagud.Dvanaest animatora družilo se i zabavljalo s krizmanicima: Josipa Lovasić,Mirta Mihaljević,Tea Matulić,Lucija Perković,Lea Tripalo,Ana Katarina Penić,Luka Dmiović,Nikola Validžić,Joško Martinec,Marko Jozić,Mihovil Lovasić,Bernardo Kerečeni, na čelu s rektoricom Antoniom Kerečeni.

Uvodnu temu „Tko sam ja?“ imao je vlč. Tomislav Šagud,nakon  njega Marko Jozić pričao nam je na temu „Traganje za vrijednošću“.U sljedeći dan uveo nas je vlč. Šagud s temom „Milost“ i Joško Martinec s temom „Kršćanski život je drugačiji“.Sljedeću po redu temu „Čistoća“ održali su Luka Dmiović i Josipa Lovasić.A nakon ručka, Mirta Mihaljević nam je pričala o mnogim zaprekama u njenom životu.

Posljednjeg dana ponovno je došao vlč.Šagud i uz kratki film ispričao nam i naučio nas nešto o Duhu Svetom.I za kraj je došao na red Nikola Validžić sa svojom temom „Apostolat“.

U program , osim tema, došle su i razne molitve i pjesme,misa,klanjanje,poznati nam „Drvenci“,a za još više zabave i smijeha zaslužne su mnoge igre.Uz sve to,upoznali smo jedni druge,ali i svatko sam sebe.Tečaj je završio dojmovima animatora i krizmanika te predstavljanjem Krapnja.

Ovaj vikend donio nam je svima jedno lijepo iskustvo,puno zabave,šale,radosti i energije za dalje,ali nas je sigurno naučio nečemu novom.

Nama animatorima velika je čast posvetiti svoje vrijeme krizmanicima,a uz to i mi naučimo ponešto novo od njih.

Svakako,jako lijepo proveden vikend koji bi svatko od nas htio ponoviti.

Dojmovi krizmanika:

Ovaj vikend sam puno naučio o Bogu i vjeri i stvarno mi se svidjelo sve,promjenio sam mišljenje o Bogu i počeo sam moliti i vjerovati iako mi obitelj nije vjerski nastrojena.Mislio sam da će biti dosadno i da ću umrijeti od dosade,ali zapravo je bilo baš dobro i ne žalim niti jednu minutu dok sam bio tu. Žao mi je jako što nisam uspio upoznati Luciju ali nadam se da ću jednom dobiti priliku i žao mi je što sve ove krasne ljude više nikada neću vidjeti.

Naučila sam da ljude treba poticati na vjeru i usmjeravati ih na pravi put. Nije mi se promjenio odnos prema Bogu zato što oduvijek vjerujem u Boga i znam da s njim mogu sve i uvijek se pouzdam u njega.Lijepa su mi bila neka svjedoćanstva,rad u grupi jer smo se svi zbližili i to što su svi dragi.

Naučio sam se pravilno ispovijediti,biti bolji prijatelj i više zahvaljivati Bogu.Doživio sam Isusa pokraj sebe.Više ću se moliti i zahvaljivati Bogu.Nikola je najbolji animator i sve mi je bilo lijepo.

Podijelite objavu

Skip to content