Osvrt na susret mladih obitelji, travanj 2018.


Dana 28.4. okupili smo se u župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom na Kursiljo susretu za obitelji. U prostranoj dvorani ovog se puta okupilo tek nekoliko obitelji, no radost je neopisiva kad znamo da nas Isus uči: „Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima“ (Mt 18, 20).
Zahvalni smo obitelji Kristine i Filipa Palijan što su nam posvjedočili svoju vjeru i pouzdanje u Boga koji ih prati od prvog trena njihova poznavanja pa kroz tri trudnoće kojim ih je blagoslovio. Čvrsto povezani u molitvi s Bogom ne posustaju, nego svjedoče svoju vjeru i hrabro nastavljaju s Njime i dalje kroz život pokazujući tako svojoj djeci s kime valja kročiti kroz život. Vesele se ovogodišnjem Krapnju i novim susretima.
Nakon svjedočanstva ostali smo u veselom razgovoru dotičući se onih trenutaka koji su nam se urezali kroz svjedočanstvo obitelji Palijan: kako se odlučiti za više djece, razgovor o poteškoćama u braku među supružnicima, pronalaženju zajedničkog vremena kada dođu djeca, o financijskim poteškoćama kroz koje Bog vodi i sve okreće na dobro i još mnogo sličnih tema.
Obogaćeni svjedočanstvom, razgovorom i druženjem susret smo završili svetom misom.
Zahvalni smo i animatoricama koje su čuvale najmlađe za vrijeme dvosatnog druženja.
De colores!

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content