Search
Close this search box.

Osvrt na susret mladih obitelji, travanj 2018.


Dana 28.4. okupili smo se u župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom na Kursiljo susretu za obitelji. U prostranoj dvorani ovog se puta okupilo tek nekoliko obitelji, no radost je neopisiva kad znamo da nas Isus uči: „Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima“ (Mt 18, 20).
Zahvalni smo obitelji Kristine i Filipa Palijan što su nam posvjedočili svoju vjeru i pouzdanje u Boga koji ih prati od prvog trena njihova poznavanja pa kroz tri trudnoće kojim ih je blagoslovio. Čvrsto povezani u molitvi s Bogom ne posustaju, nego svjedoče svoju vjeru i hrabro nastavljaju s Njime i dalje kroz život pokazujući tako svojoj djeci s kime valja kročiti kroz život. Vesele se ovogodišnjem Krapnju i novim susretima.
Nakon svjedočanstva ostali smo u veselom razgovoru dotičući se onih trenutaka koji su nam se urezali kroz svjedočanstvo obitelji Palijan: kako se odlučiti za više djece, razgovor o poteškoćama u braku među supružnicima, pronalaženju zajedničkog vremena kada dođu djeca, o financijskim poteškoćama kroz koje Bog vodi i sve okreće na dobro i još mnogo sličnih tema.
Obogaćeni svjedočanstvom, razgovorom i druženjem susret smo završili svetom misom.
Zahvalni smo i animatoricama koje su čuvale najmlađe za vrijeme dvosatnog druženja.
De colores!

Podijelite objavu

Skip to content