Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj za odrasle, u župi Bezgrešnog začeća BDM, Soblinec

Ni snijeg ni neprohodne ceste a ni niske temperature nisu pokolebali hrabru Kursiljo ekipu da se zaputi u Župu Bezgrešnog začeća BDM u Soblinec održati Mali tečaj radosnog kršćanstva Kursiljo od 01-04 ožujka 2018. Sve prometne teškoće smo u tren zaboravili kad smo vidjeli radost i dobrodošlicu na licu mladoga svećenika a iskusnog Kurisljiste vlč. Ivana Lastovčića. Odmah su nestali temperaturni minusi a osjetili smo ugodnu i toplu atmosferu jer vidjelo se da smo došli k svojima.
Sve organizacijske i logističke poslove oko pripreme tečaja odradio je velečasni Ivan. Bio je to 618 tečaj. On je i prije početka tečaja kod polaznika postigao Kursiljo atmosferu tako da nismo imali osjećaj da je to prvi tečaj u ovoj župi. Zbog ograničenog prostora Tečaju nisu mogli prisustvovati svi zainteresirani. Morali smo ograničiti broj na 30 polaznika. Župnika nas je zamolio da što skorije održimo sljedeći, drugi tečaj i damo priliku i drugim župljanima koji su zainteresirani za rast u vjeri.
Za uspjeh tečaja najzaslužniju su naši molitelji koji su nam davali danonoćnu molitvenu podršku. Velika hvala svakom molitelju a posebno zahvaljujemo voditeljici molitvene grupe Antoniji Delač i preporučamo se za ubuduće. Bog vam uzvratio za vaše molitve.
Ekipa mala ali probrana predvođena je velečasnim Andrijom. U ekipi smo imali i novu suradnicu Dinku Budimir koja se sa velikim elanom priključila „starim“ suradnicima a to su bili Stipe Ćurković, rektor, Mirjana Bambir, Zdravka Zeljko, Biserka Bodulić i Katica Ćurković.
Naše druženje započeli smo Svetom misom zatim je slijedio uobičajen program. Tema „ Tko sam ja“ „ Drvenci“ i „Traganje za vrijednošću“ bili su dobra podloga da svatko u tišini svoga doma razmisli i pokuša odgovoriti gdje je i u čemu je u pojedinim životnim fazama tražio sreću. Kako je to danas ?
Drugi dan, petak, počinjemo sa Sv.misom. Nastavljamo u dvorani sa svećeničkim temama, svjedočanstvima suradnika, razgovorima za stolom, druženjem, pjesmom i molitvom.
Bili smo u nepotpunom sastavu, rektor nam se razbolio pa smo njegovu zadaću preuzeli mi suradnici. Uspješno smo to odradili.
Subota je dan koji je bogat duhovnim sadržajima i druženjima, uz kavu, čaj i zajedničko blagovanje.Imali smo i dvije važne teme: Sakramenti i Pokorničko bogoslužje. Polaznici su posebno snažno doživjeli tumačenje Euharistije, Sv. mise. Pored uobičajenih tema svećeničkih i laičkih, mladi bračni par Željka i Franjo obogatili su nas svojim svjedočanstvom. Imaju šestoricu sinova i jednog, Bernarda, na nebu. Svjedočili su o poteškoćama kroz koje su prošli zbog bolesti prerano rođene djece te kako ih je u tim teškim trenutcima života nosila zajednica. Molitva i blizina Crkve davala im je snagu. Svjedoče da svaki dan počinju molitvom i to im daje snagu za brojne obaveze koje imaju u obitelji i zajednici.
Svi smo se čudili zar je već četiri dana iza nas, već je nedjelja. Neki su rekli da je sve prebrzo prošlo da im se ne ide kući . Imali smo svetu misu s pukom i podjelu križeva. Izrečeni dojmovi na kraju ovog Tečaja donjeli su radost i nama suradnicima i obogatili su sve prisutne.
Tečaj smo završili ukusnim i bogatim objedom kojeg je pripremila cijela obitelj Lastovčić. Hvala im.

Katica § Stipe

Podijelite objavu

Skip to content