Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj u župi Blažene Marije Djevice Žalosne Špansko

Još jedan vikend. Još jednom vesela ekipa animatora Kursilja izdvaja svoje vrijeme za krizmanike. Ovoga puta posjetili smo našu nebesku Majku u župnoj crkvi u Španskom. Petak je započeo upoznavanjem animatora i krizmanika, prezentacijom „Drvenci“ te svjedočanstvima tamošnjeg kapelana vlč. Alena kojeg je nadopunila naša animatorica Petra govoreći o njezinoj potrazi za vrijednostima, dok svoju vrijednost nije pronašla u jedinom pravom Ocu.

Dan smo završili s večernjom molitvom gdje smo Isusu zahvalili na svemu lijepome što je ugradio u svakoga od nas. Drugi dan započeli smo Jutarnjom molitvom i uvodom vlč. Andrije u temu animatora Filipa, Kršćanski život je drugačiji gdje smo si posvijestili kako ne moramo uvijek biti broj jedan, ali da nam Isus treba biti broj jedan u životu i sve će se ostalo posložiti. Tijekom dana teme su se nizale, kroz radove u grupi, igre, pjesmu smo se još više povezali, a na svemu zahvalili u sv. Misi s kojom smo završili subotu.

Nedjelja je bila rezervirana za temu animatora Tomislava koji nam je posvjedočio na koji način je Apostol u svom okruženju. Zajedno sa ostalim župljanima proslavili smo Euharistiju, a krizmanici su sudjelovali kroz čitanja i pjesmu. Završili smo trodnevni susret zajedničkom fotografijom. Neke od dojmova možete pročitati u nastavku.

D.R.

•  Bilo je lijepo upoznati nove prijatelje, družiti se s njima, moliti i otvoreno razgovarati.

•  Bile su teme lijepe jer je bilo dirljivo slušati tuđa svjedočanstva i kako im je Bog pomogao.

•  Naučila sam da je Bog uvijek uz nas i zapravo pomoću ovih svjedočenja shvatila sam koliko je Bog pomogao ljudima da učine prvi korak u svojim životima.

•  Naučio sam da kad smo sami, da imamo Boga i molitvom možemo sve.

•  Bila su mi lijepa svjedočanstva i što su govorili svećenici jer su nam na jednostavan i razumljiv način pričali kako trebamo živjeti.

 

Podijelite objavu

Skip to content