Osvrt na tečaj za mlade u Zaprešiću

Pravi biser u Kursiljo škrinjici tečajeva, tečaj za mlade – studente i radničku mladež pod nazivom “Uzmi svoj križ, odreci se samoga sebe i kreni za mnom” održao se od 7.-9. travnja 2017. godine u župi Marija Kraljica Apostola u Zaprešiću.
U petak, 7. travnja, prvog dana tečaja uz toplu dobrodošlicu rektora Mateja Briškog, ekipe animatora u sastavu Ivana Štrbić, Marija Radić, Dunja Vuksan, Filip Sesar, Hrvoje Brčić, Matej Markić i Ana Bunčić, oca Viktora Grbeše kao duhovnika tečaja te vlč. Vinka Sudara kao domaćina, uslijedilo je upoznavanje sudionika i međusobno predstavljanje.

Svatko sa svojim razlozima dolaska na tečaj i pod prvim dojmovima, svi okupljeni sudionici poslušali su prvu temu, gđe. Zrinke, supruge i majke, ali i iskusnog hagioterapeuta koja je u temi “Tko sam ja?” progovorila o svom odnosu s Bogom te prihvaćanju sebe kao djeteta Božjeg ispred svih drugih uloga u životu. Nakon teme, uslijedio je rad u skupinama.
U subotu, drugog dana tečaja, tema “Tko sam ja” nastavila se kroz svjedočanstvo Hrvoja i Filipa, nakon čega je o svom iskustvu križa oko kojeg je narasla njezina obitelj u ljubavi prema Stvoritelju progovorila Ivana, ne ostavivši niti jedno srce u dvorani ravnodušnim. Subotnje popodne završili su svjedočanstvom svog čistog hodanja pod zagovorom svetog Josipa, a sad života u braku bračni par Senka i Mirko Milololoža.
Na kraju subotnjeg dana bila je prilika za sakrament pomirenja te smo dan završili slavljenjem svete Mise.
U nedjelju, na Cvjetnicu, nedjelju Muke Gospodnje, Matej je u svojoj temi pričao o tome kako moliti, a ne blebetati, iz čega smo ponijeli jednu važnu lekciju – Boga ne moramo informirati o svojim potrebama, On ih ionako već zna. Nakon Mateja, Krešo Percela govorio je o temi “Mi i svijet” zaključivši susret porukom kako nastaviti dalje ohrabreni živjeti ono što smo ponijeli s tečaja u našoj svakodnevici.
Punih srca i pripravni za Veliki tjedan, završili smo tečaj za mlade u Zaprešiću. Odvaži se i budi i ti sudionik nekog od sljedećih tečajeva za mlade. Isplati se!

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content