Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj za mlade u Zaprešiću

Pravi biser u Kursiljo škrinjici tečajeva, tečaj za mlade – studente i radničku mladež pod nazivom “Uzmi svoj križ, odreci se samoga sebe i kreni za mnom” održao se od 7.-9. travnja 2017. godine u župi Marija Kraljica Apostola u Zaprešiću.
U petak, 7. travnja, prvog dana tečaja uz toplu dobrodošlicu rektora Mateja Briškog, ekipe animatora u sastavu Ivana Štrbić, Marija Radić, Dunja Vuksan, Filip Sesar, Hrvoje Brčić, Matej Markić i Ana Bunčić, oca Viktora Grbeše kao duhovnika tečaja te vlč. Vinka Sudara kao domaćina, uslijedilo je upoznavanje sudionika i međusobno predstavljanje.

Svatko sa svojim razlozima dolaska na tečaj i pod prvim dojmovima, svi okupljeni sudionici poslušali su prvu temu, gđe. Zrinke, supruge i majke, ali i iskusnog hagioterapeuta koja je u temi “Tko sam ja?” progovorila o svom odnosu s Bogom te prihvaćanju sebe kao djeteta Božjeg ispred svih drugih uloga u životu. Nakon teme, uslijedio je rad u skupinama.
U subotu, drugog dana tečaja, tema “Tko sam ja” nastavila se kroz svjedočanstvo Hrvoja i Filipa, nakon čega je o svom iskustvu križa oko kojeg je narasla njezina obitelj u ljubavi prema Stvoritelju progovorila Ivana, ne ostavivši niti jedno srce u dvorani ravnodušnim. Subotnje popodne završili su svjedočanstvom svog čistog hodanja pod zagovorom svetog Josipa, a sad života u braku bračni par Senka i Mirko Milololoža.
Na kraju subotnjeg dana bila je prilika za sakrament pomirenja te smo dan završili slavljenjem svete Mise.
U nedjelju, na Cvjetnicu, nedjelju Muke Gospodnje, Matej je u svojoj temi pričao o tome kako moliti, a ne blebetati, iz čega smo ponijeli jednu važnu lekciju – Boga ne moramo informirati o svojim potrebama, On ih ionako već zna. Nakon Mateja, Krešo Percela govorio je o temi “Mi i svijet” zaključivši susret porukom kako nastaviti dalje ohrabreni živjeti ono što smo ponijeli s tečaja u našoj svakodnevici.
Punih srca i pripravni za Veliki tjedan, završili smo tečaj za mlade u Zaprešiću. Odvaži se i budi i ti sudionik nekog od sljedećih tečajeva za mlade. Isplati se!

Podijelite objavu

Skip to content